реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Старі будинки замінять новими

Чернігівська міська рада прийняла спеціальну програму, яка вирішує долю старих та аварійних будинків.

Міський голова Владислав Атрошенко є ініціатором розробки програми, а Чернігів, вірогідно, першим в Україні запроваджує подібний механізм. Досі проблема маси старих будинків скрізь залишалася невирішуваною.

Будинки, яким 50 і більше років, можуть бути знесені, а на їх місці зведені нові. Для цього передбачено механізм стимулювання забудовників. Він передбачає кілька напрямків. По-перше, для будівельної компанії встановлюється мінімально можливий розмір пайової участі в розвитку інфраструктури міста – 0,01%. По-друге, за рахунок міського бюджету їм буде надаватися часткова компенсація збитків, понесених у зв’язку з забезпеченням мешканців новим житлом. Розмір компенсації – до 40% опосередкованої вартості спорудженого житла, встановленого Мінрегіоном для Чернігівської області, в розрахунку на загальну площу відселених квартир і приміщень.

На сесії депутати додали до проекту ще одну правку: у разі, якщо власник має правовстановлюючі документи і на нежитлові приміщення всередині відселюваного будинку, компенсація (на рівні 30%) стосуватиметься і їх.

Міський голова Владислав Атрошенко наголошує: «Це програма для добровільних договірних відносин із забудовником у разі, якщо всі мешканці згодні. Якщо декілька з них не підписуються – місто Програми щодо цього будинку не розпочинає. Тоді це проблеми колективу: знаходьте незгодних, переконуйте їх, вмовляйте».

До речі, пільги місто надаватиме тільки тим забудовникам, які мають середню заробітну плату на підприємстві за останній звітний рік не меншою за 90% від середньої в галузі будівництва по Україні. Тобто є сумлінним платником податків.

"Голос України"



Теги:Владислав Атрошенко, Чернігівська міська рада, забудовники


Читайте також



Коментарі (0)
avatar