реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

США вводять санкції. Як тільки - так зразу...

«Конгрес Сполучених Штатів Америки прийняв жорстку резолюцію щодо ситуації в Україні. Ця резолюція є позаплановою. Її підтримала абсолютна більшість конгресменів – 381, проти було лише 20».

Про це повідомив народний депутат Олег Медуниця під час брифінгу в Штабі національного спротиву, повернувшись з США, де він з рядом інших народних депутатів брав участь в молитовному сніданку, організованому президентом США в посольстві України.

«Державний департамент в будь-який момент введе персональні – візові та фінансові санкції – проти української влади. Це станеться одразу, коли влада знову спробує застосувати силу проти учасників акції протесту в Україні», - каже Олег Медуниця.

Нардеп також повідомив, що опозиційні депутати нічого не просили в США, але виходили з тих гарантій безпеки, які надала Америка за Будапештським договором, за яким Україна відмовлялася від ядерної зброї.

«Підтримка з боку Конгресу США стала можливою завдяки наполегливим діям української громади в Америці», - наголосив депутат.

Щодо втручання Росії у внутрішні справи України, то тут Медуниця повідомив, що США просили надавати факти дій російської агентури і спецназу на території України, якщо такі будуть.

«В Америці не допускають, що Росія буде втручатися в справи України шляхом військової сили. Якщо це відбудеться, то геополітична ситуація і геополітична карта Світу неминуче зміниться», - додав Медуниця.

В свою чергу колега Медуниці, народний депутат Володимир Шульга зазначив, що в Америці чекають, коли опозиція визначиться з єдиним лідером спротиву.

«Це не перспективно, якщо Майдан на чолі має 3-х лідерів. Це не перспективно. Опозиція має визначитися з єдиною кандидатурою, довкола якої об’єднається Україна. Також має бути напрацьований конкретний план змін, який опозиція і громадськість спільно мають запропонувати народу. Ймовірність вирішення конфлікту мирно, як і силового сценарію, в США розцінюють 50 на 50», - зазначив В.Шульга.
Центр зовнішньополітичних досліджень ОПАД



Теги:Майдан, конгрес США, Олег Медуниця, Україна - США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar