реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

США ввели санкції проти корупціонера Коломойського

Повідомлення посольства США в Україні:

"Сьогодні Держсекретар Блінкен оголосив про внесення до санкційного списку Ігоря Коломойського та членів його найближчої родини відповідно до розділу 7031(c) через причетність до значних випадків корупції під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА з 2014 по 2015 рік.

Хоча ця міра стосується діянь під час його перебування на посаді, нинішні безнастанні спроби Коломойського похитнути демократичні процеси та інститути України становлять серйозну загрозу її майбутньому.

Застосування цієї міри підтверджує прагнення США підтримувати ключові для євроатлантичного шляху України реформи у політичній та економічній сферах, а також у галузі правосуддя. США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає реформи вперед".

Коментар Петра Порошенка:

"Сильне і обґрунтоване рішення Вашингтону, спричинене значною мірою бездіяльністю Зеленського. Те, що Коломойський буде визнаний масштабним корупціонером і потрапить під американські санкції, завжди було лише питанням часу. Наступний крок — обвинувачувальний акт американського правосуддя проти колишнього власника Приватбанку.

Токсичний вплив Коломойського на внутрішній розвиток України з 2019 року став справжньою небезпекою для країни. Нині настав момент істини для Зеленського: чи продовження захисту свого бізнес-партнера, як це він робив протягом своєї каденції, чи Україна?

Попри те, що до влади Зеленський прийшов за тотальної підтримки олігарха Коломойського, його брудних кримінальних грошей і беззастережного сприяння медіа-імперії Коломойського, яка стала головних джерелом фейкових новин проти мене, Зеленський має знайти в собі сили, аби відхреститися від цього пана.
Зробити це публічно і без еківоків, всупереч своїм тіньовим зобов’язанням. Зеленському слід залишити у минулому бізнес-партнерство часів “Кварталу 95”. Припинити дворічне гальмування розслідування злочинів Коломойського і потурання його безмежним бізнес-апетитам. Українські правоохоронні органи мають притягнути до відповідальності Коломойського. Йому негайно мають пред‘явити звинувачення і підозру та запроторити його за ґрати.

Попри критичну опозицію до влади, наша політична сила буде підтримувати рішення, які звільняють Україну від таких маштабних корупціонерів".



Теги:команда ЗЕ, Корупція, Коломойський, Україна - США


Читайте також



Коментарі (0)
avatar