реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Спритники приватизували археологічне городище

Прокуратурою Чернігівської області виявлено незаконну приватизацію земельних ділянок за рахунок лісу на території пам’ятки археології

Прокуратурою Чернігівської області 20 лютого розпочато кримінальне провадження щодо службових осіб Держземагентства в області та відділу Держземагентства у Козелецькому районі. Про це повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області

Діючи умисно в інтересах третіх осіб, вони незаконно, всупереч вимогам ст. ст. 84, 116, 122, 149 Земельного кодексу України та ст. 17 Закону України «Про охорону культурної спадщини», передали у власність чотирьом фізичним особам земельні ділянки із земель державної власності лісогосподарського та історико-культурного призначення. У подальшому набувачі ділянок продали їх мешканцю Києва.

Землі, за рахунок яких приватизовано чотири ділянки для садівництва, перебувають у постійному користуванні ДП «Козелецьрайагролісгосп». Окрім того, на них розташована пам’ятка археології місцевого значення «Поселення-посад городища м. Лутава», VI-I тис. до н. е., ІХ-Х ст. ст.

За нормами Земельного кодексу України та Закону України «Про охорону культурної спадщини», надавати такі землі у приватну власність заборонено.

Попередня правова кваліфікація дій службових осіб, які привели до незаконного відчуження земельних ділянок — ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Досудове розслідування в цьому кримінальному провадженні доручено органам МВС, процесуальне керівництво здійснюватиме прокуратура області.

Одночасно прокуратурою з метою повернення земель до державної власності підготовлено позови до суду.



Теги:археологічні пам'ятки, приватизація землі, прокуратура в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar