реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чия земля? Міхалича!

Не Остром єдиним вирішила влада задовольняти свої ненажерницькі заїжджі апетити! Кожного дня забаганки збільшуються і збільшуються!

"- Їдеш день - чия земля? - Калитчина!... " - наочний план-перехват ніжинських земель. От тільки замість прізвища Калитка буде звучати прізвище Міхалича. Бо окрім виявлених цікавих ділянок біля річки є ще. Перш за все, мова йде про 20 соток біля Спасо-Преображенського собору, от прямісінько перед ним. Корінні ніжинці знають цю містину як Стару автостанцію (для молоді поясню: вулиця Московська, між будівлею лісгоспу та Клубом кави).

На жаль, сьогоднішня місцева влада в погоні за власною наживою взагалі не цікавиться думкою громади, повністю ігнорує вимоги Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Не рахуючись з археологічними зонами, ігноруючи Генеральний план міста, План зонування територій, без розробки, обговорення та затвердження Детального плану території, робить активні кроки до паплюження історичного та святого місця не тільки мешканців міста Ніжина, а всіх Українців. До місця, через яке проходив останній шлях Тараса Шевченка.

Ділянка досить перспективна й в самісінькому центрі. Й будуть її використовувати для розміщення й експлуатації будівель та транспорту. "Чистої води неподобство! Треба не допустити надання дозволу на приватизацію", - можливо навіть вголос скажете ви. Але вже пізно, дозвіл надано ще 26 жовтня, земельна комісія та комісія по законності погодили - депутати проголосували. Але чому депутати знехтували інтересами громади і проголосували? Бо, перш за все, відстоювали чиїсь інтереси? Зараз поясню.

Ніжинці останнім часом стали помічати, що депутати нинішнього скликання досить інертні та нерозбірливі. Неначе працюють за якоюсь єдиною фіолетово-салатовою методичкою. У чому ж істинна причина такої поведінки в минулому абсолютно опозиційних до влади депутатів? В ідеології та людиноорієнтовності - орієнтованості на самих себе і своє збагачення. Приміром, ви ніколи не пробували приватизувати собі земельну ділянку, яка знаходиться в охоронній зоні, скажімо, біля дороги по вулиці Шевченка, ні? Ну то спробуйте, бо депутатам міський голова дозволяє таке свавілля. Звісно ж, що не безкоштовно та в обмін на абсолютну лояльність і лобіювання інтересів пана голови.

Виходить, що Свирид Міхалич Голохвостий таки не з великої любові взяв наш Ніжин, а з величезним розрахунком, а можливо ще й зі злим умислом.

Анатолій ЛІННИК



Теги:Анатолій Лінник, Ніжин, Олександр Кодола, приватизація землі, річка Остер


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
0
1
Йдеться про приміщення колишньої автостанції біля Спасо-Преображенської церкви. Воно довгий час було безхазяйним, використовувалося церквою спочатку для служб, потім і донині як підсобне. Пропонувалося знести приміщення і тоді б не було цієї проблеми. Ще не пізно це зробити.
avatar
0
2
Знесення приміщення колишньої автостанції вкладається в норми дотримання законодавства щодо охоронної зони пам'ятки національного значення.Тому бумерангом це питання переадресовується до автора статті як попередника нинішнього очільника міста.
avatar
0
3
Що це не просто слова, нагадаю, що питання знесення приміщення колишньої автостанції подавалося у вересні 2019 року як заявка участі в громадському бюджеті на 2020-й рік. Влада міста на чолі з А. Лінником цей проєкт відхилила.
avatar