реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Справжня зброя проти макетів зброї

Цікава тенденція щодо виявлених порушень митного законодавства спостерігалась цими вихідними у пунктах пропуску, що відносяться до зони діяльності Чернігівської митниці.
11 червня цього року у пункті пропуску «Нові Яриловичі» спільною митно-прикордонною оглядовою групою у багажному відділенні автомобіля «LEXUS» була виявлена мисливська зброя та набої. Керував автомобілем, що рухався з Російської Федерації в Україну, громадянин Російської Федерації. Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного контролю - «зелений коридор». Згідно аналізу ризиків автомобіль був виведений зі смуги спрощеного контролю, а водію та пасажирам запропоновано заповнити митні декларації. Громадяни задекларували лише готівкові кошти. Після цього, під час огляду транспортного засобу, у багажному відділенні співробітники митниці та прикордонники виявили гладкоствольну мисливську рушницю «САЙГА - 12К» в чохлі з двома магазинами для набоїв, мисливські набої різного калібру та сигнальний пістолет. Дозволу Департаменту громадської безпеки МВС України, що необхідний для ввезення мисливської зброї та набоїв до неї, у власника рушниці не було. Тому й не декларував зброю, а намагався перетнути кордон по «зеленому коридору».

У той же час, у пункті пропуску «Грем’яч» відбувалась дещо протилежна ситуація. Громадянин Російської Федерації знову ж таки по «зеленому коридору» намагався незаконно вивезти з України макети зброї часів Великої Вітчизняної війни. У багажному відділенні його автомобіля знаходились макети 2-х пістолетів системи Токарєва, самозарядної гвинтівки Токарєва, пістолета – кулемета Шпагіна, масльонки та магазина для патронів до пістолета – кулемета Шпагіна у брезентовому підсумку. Загальна вартість макетів та їх частин складає 6200 гривень, що перевищує неоподатковувану норму переміщення товарів через кордон.

В обох випадках предмети правопорушення затримані, відносно порушників працівниками митниці складено адміністративні протоколи за статтею 339 Митного кодексу України – порушення порядку проходження митного контролю у зонах (коридорах) спрощеного митного контролю.



Теги:Контрабанда, Чернігівська митниця, Нові Яриловичі, митний контроль, Грем'яч


Читайте також



Коментарі (0)
avatar