реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Справжня Росія: судові пристави проти мощей святих

Cлужба судових приставів провела операцію по вилученню з Іверського синодального храму Російської православної автономної церкви в Суздалі рак мощей преподобних Євфимія і Єфросинії Суздальських, подолавши опір парафіян і священиків, повідомляє «Губернія-33».

25 березня співробітники центрального апарату служби з'явилися в Іверський храм у супроводі щонайменше півтора десятків силовиків і склали акт про виконання рішення суду, який постановив вилучити мощі як «об'єкти, що представляють культурну цінність релігійного характеру». За рішенням суду мощі святих мають бути передані Росмайну.

В ході протистояння в храмі парафіяни і священики РПАЦ спробували не допустити виносу рак, проте судові пристави все ж здійснили задумане. Тим не менш, за даними ДТРК «Володимир», пізніше з'ясувалося, що мощей преподобних в раках не було. Про це повідомляє телеканал Дождь

Російська православна автономна церква як альтернативна течія в російському православ'ї була заснована на початку 1990-х в ході розколу на чолі з архімандритом Суздальської єпархії РПЦ Валентином, який спочатку перейшов в юрисдикцію Російської Зарубіжної Церкви, а потім очолив нову церкву. В останні роки у РПАЦ кремлівська влада відбірала 14 церков в Суздалі.



Теги:Суздаль, мощі святих, РПАЦ, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar