реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Справа Василя Стуса": Медведчук програв!

Київський апеляційний суд скасував рішення Дарницького районного суду Києва про заборону поширення книги журналіста Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса". Про це повідомив сам Кіпіані на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Слава Україні! Ми виграли справу", - написав він.

Нагадаємо, що обурення Медвдчука викликали документи (!), у яких йдеться про його ганебну роль на суді над Василем Стусом, коли він, як адвокат, замість захищати свого клієнта - вимагав більшого покарання. В ув'язненні Стус і загинув.

"Апеляційний суд міста Києва скасовує рішення Дарницького районного суду Києва від 19 жовтня 2020 року про заборону видання і поширення книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса", - оголосив рішення суддя, передає агенція "Укрінформ".

Рішення Київського апеляційного суду може бути оскаржено у Верховному суді України протягом 30 днів після оголошення.

19 жовтня Дарницький суд Києва задовольнив частково позов Віктора Медведчука до Вахтанга Кіпіані - автора книги "Справа Василя Стуса".

Суд заборонив Вахтангу Кіпіані та видавництву "Віват" розповсюджувати надрукований наклад книги "Справа Василя Стуса" та подальше його тиражування "до усунення порушення особистого немайнового права Віктора Медведчука". Також суд заборонив поширення інформації, пов'язаної з книгою, у ЗМІ та використовувати інформацію у розділі, де згадується Медведчук.

Він вимагав вилучити з продажу книгу. Та внаслідок його позову і судового процесу тираж книги виріс і, хоча вона є абсолютно документованою, там нема художності - наклад книги виріс і вона стале національним бестселером.



Теги:Вахтанг Кіпіані, Віктор медведчук, Василь Стус, агенти Москви


Читайте також



Коментарі (0)
avatar