реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Спогад про Пасху

Микола Клюйко, лікар обласної стоматологічної лікарні:
-- Найяскравіші враження, звичайно, з дитинства і молитви баби Моті у мене завжди в пам’яті. Але з Паскою пов’язаний спогад, коли я навчався у Полтавському стоматологічному інституті нас погнали в «заградотряд». Так комсомольців змушували не пускати у церкву на Великдень віруючих людей – тобто, бабусь дозволяли пропускать, а молодих хлопців та дівчат ми мусили завертать.

Звісно, ніхто особливо не старався і ми робили вигляд виконання доручення тільки тоді, коли до нас «бригадир» підходив. Церква тоді (а це десь у 1980 році було) в Полтаві була одна, як і в Чернігові, і народ валом валив. До півночі ми вже все переговорили, позамерзали і пішли в церкву.

Зайшли – і там так урочисто, тепло, пахне гарно, люди якісь не такі, як на вулиці. І ось цей контраст між буденністю і святковістю є для мене найвиразнішим спогадом про Великдень.

Найяскравішими спогадами про Пасху діляться у газеті "Сіверщина" також відомий український композитор Микола Збарацький та генеральний директор чернігівської дирекції "Укрпошти" Володимир Приходько.




Теги:М.Збарацький, пасха, Полтава


Читайте також



Коментарі (0)
avatar