реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Співзасновнику ОУН відкрили меморіальну дошку на Чернігівщині

Селище Михайло – Коцюбинське колись звалося Козел і є батьківщиною сотника армії Української Народної Республіки, одного із засновників Організації українських націоналістів, поета Максима Загривного. Щойно на його батьківщині відкрили земляки пам’ятну дошку на пошану. Вона встановлена на приміщенні історико – краєзнавчого музею.

Як розповів представник Українського інституту національної пам’яті Сергій Бутко, Максим Загривний відомий ще і як поет та сатирик у діаспорі, що різко засуджував москвофільство та радянофільство. Про відновлення історичної пам’яті, як важливого чинника відродження держави, говорили і перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш та заступник голови Чернігівської районної ради Василь Леоненко.

Хвилюючим було слово Миколи Томилка – батька загиблого в нинішній війні воїна. Пам’ять загиблих захисників України на російсько – українській війні присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до стели загиблих героїв Івана Томилка та Володимира Брешинського .

А в Будинку культури Михайло- Коцюбинської громади пройшло засідання «круглого столу» «Максим Загривний і Чернігівщина», де історики з Чернігова розповіли селянам про їх славних земляків.
"Голос України"



Теги:Ніна Лемеш., ОУН, Михайло - Коцюбинське, Сергій Бутко, УНР, Максим Загривний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar