реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Сороковини по отцю Віталію

У неділю 4 лютого відзначили сороковини по настоятелю Спасо-Преображенської церкви в місті Ніжині о.Віталію Філозофу.

Отець Віталій розпочав тут своє богослужіння відразу після закінчення Київської духовної академії в 1999 році. І завершився його земний шлях тут же - поховано біля храму. Відслужив панахиду Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій.

Під час поминального обіду його побратими згадували самовіддану капеланську службу о. Віталія в діючому на сході війську. У 42 роки священник багато встиг зробити доброго, чим залишив незабутню пам'ять, але ще більше не встиг - порадіти як зростатимуть двоє діток, як підніматиметься у красі храм і довкола нього. Найкращою пам'яттю про священника-патріота буде завершення його справ. Тут потрібна насамперед скеровуюча сила всієї церковної організації, адже отцю Віталію ой як цього не хватало!

На відновлення Шевченківської святині, пам'ятки національного значення Спасо-Преображенської церкви потрібні багатомільйонні кошти з державного бюджету. Їх можливе виділення під належно підготовлену та погоджену з Міністерством культури проектно-кошторисну документацію. Замовником проекту має виступити Управління містобудування та архітектури ЧОДА або високого рівня церковна структура, єпархіальне управління, бо питання належить вирішувати на обласному і державному рівнях.

На місцевому рівні можна вирішити питання збору коштів на проект та благоустрою прилеглої до пам'ятки території. Насамперед потребує знесення будівля колишньої автостанції аби узабезпечитися від проблем внаслідок її можливої приватизації.

Такий крок дав би поштовх до початку робіт з реконструкції Спаського майдану та реставрації самого храму.
Хочеться сподіватися, що те, задля чого не жалів свого здоров'я о.Віталій Філозоф, збудеться в найближчі роки.БФ "Ніжен"



Теги:Чернігівська єпархія, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar