реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Сьогодні і завтра - шквали і град

Синоптики розповсюдили інформацію про те, що в окремих районах нашої області очікуються складні погодні умови: пориви вітру в найближчі дні можуть сягати 20–25 м/с, що за шкалою Бофорта вважається сильним штормом (під час нього вітер зриває черепицю, руйнує димарі, дерева можуть вириватися з корінням).

– Так, у понеділок по області місцями очікуємо зливи, грозу зі шквалистим посиленням вітру, подекуди град, – підтвердив інформацію головний синоптик Чернігівського обласного центру з гідрометеорології Ігор Гльоза. – Ці погодні явища зумовить південний циклон, що сформувався на півдні України – над Кіровоградщиною, який повільно переміщатиметься на північ нашої країни, тобто ми два дні будемо перебувати в його улоговині. Температура ж повітря в понеділок сягатиме ще високих позначок: + 33° – +35°.

Спадати вона почне з вівторка, 19 липня, а зливові дощі і шквалистий вітер в цей день повторяться, оскільки циклонічні маси стримуватиме потужний антициклон, який зараз знаходиться над Європейською частиною Росії.Час Чернігівський



Теги:прогноз погоди, штормове попередження, шквали, град


Читайте також



Коментарі (0)
avatar