реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Собор відновлять

Каркас собору Паризької Богоматері та двох його веж врятовано.

"Пожежу загасили. Ми продовжимо стежити за залишковими займанням і охолоджувати конструкції, перевіряючи, щоб вогонь не з'явився знову", – пояснив представник пожежної служби Габріель Плюс.

Офіційно причини займання поки не встановлені. За попередньою версією, джерелом займання могли стати дерев'яні риштування, встановлені в ході реставрації будівлі собору.

До операції з ліквідації пожежі було залучено близько 400 пожежників, один з них отримав серйозні травми. Співробітники і відвідувачі були евакуйовані.

Пожежу приборкували майже дев'ять годин. Під час ліквідації пожежі рятувальники вирішили відмовитися від ідеї гасіння займання з повітря, оскільки це могло суттєво пошкодити каркас собору.

Прокуратура Парижа розпочала розслідування щодо ненавмисного завдання шкоди. Розслідування було доручено регіональному управлінню судової поліції. Слідчі вже допитали будівельників, які виконували реставраційні роботи у соборі.

Наслідки пожежі: Зруйновано верхню частину шпиля, годинник і значну частину покрівлі собору, також сильно постраждали вітражі. Внаслідок обвалу покрівлі в одному місці пробито велику діру у стелі.

Загалом серйозних втрат вдалося уникнути: кам'яна частина собору збереглася. Пожежники також наголосили, що каркас собору та двох його веж вдалося зберегти. Поки незрозуміло, які релігійні реліквії і твори мистецтва вдалося врятувати від вогню. Про це інформує 24 канал.

Нагадаємо, у вечері 15 квітня, приблизно о 19:50 за Київським часом, у соборі Паризької Богоматері спалахнув вогонь і почав стрімко поширюватися на верхніх рівнях собору.РІСУ



Теги:собор Паризької Богоматері, пожежа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar