реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Собор на лайні

Отець Миколай Котеленець - прилуцький благочинний, настоятель Спасо- Преобрженського собору, все лякав змосковлених прихожан карами небесними, але вони прийшли з-під землі. Якраз після того, як він благочестивенько так, канонічно освятив воду на Водохреща - кара і рвонула. Прямо біля самісінького собору - тепер хоч місток перекидай - розлилося море вонноє (слово благо- перед цим словом слід закреслити, бо смердить) каналізації. Московський патріархат у Прилуках тепер не пахне благовоніями, а тільки воніями, себто фекаліями.

Не злорадствую, бо страждають прилучани - а це люди інтересні: у них такі перипетії відбуваються, що куди там "губернському хутору Чернігову" (Л.Глібов)! Скажімо, Прилуки твердо тримають статус кримінальної столиці області, про що навіть книжка вийшла - з фаміліями і описом всіх ОЗУ. Навіть підмосковні - солнцевські бандити прекрасно знають Прилуки. От тільки не знаю чи є в тій книжці детально про групу "Європа", представлену зараз навіть у Верховній Раді вірним депутатом Юлії Тимошенко.

Або взяти епопею Прилуцького аеродрому - містяни добре знають у чиєму маєтку плити його лежать...

Чи обрання\призначення головихи у Прилуках - кандидатка від БЮТу пройшла і зайшла, і возглавила. От тільки, коли аварія засмерділа, головихи у місті ... не виявилося. Кажуть, захворіла аж до обласної лікарні. Буває. Особливо, коли так гарцювать на зборах земляцтва та співать у клубі... Куди тут уже до лайна!

Що ж до згаданого отця благочинного московського патріархату Миколая Котеленця, то пригадується, як він вірнопіддано організовував хресний хід з протестом проти надання Київському патріархату єдиного храму. А Бог же шельму мітить! І на рясу не дивиться! І на покровителів з мандатами, яких купили до МП розповіддю про розбійника, що покаявся - вчасно розказали, що каятися треба подношеніями пакі і пакі. Але ж Бог - не фраєр!

А ще завжди кажу, що Бог має почуття гумору. Навіть чорного, чи то пак коричневого, як у Прилуках - кольору лайна. Адже у Спаському соборі Прилук похований зрадник запорізького козацтва полковник Гнат Ґалаґан. Логічно, що така церква належить Москві, задля якої він зрадив Україну. Тож і Божий гумор у тому, що рвонуло саме там. Канонічно так бахнуло. Вонмім!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:аварія, московський патріархат, БЮТ, Прилуки, Гнат Ґалаган


Читайте також



Коментарі (0)
avatar