реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Сніжна революція" в Росії

У Москві пройшов найбільший за останні роки мітинг опозиції. Як повідомляє сайт газети КоммерсантЪ, який вів текстову трансляцію з місця подій, до настання вечора зі сцени заявили, що на мітинг зібралися близько 85 тисяч осіб. Раніше в поліції називали число в 25 тисяч осіб, а ЗМІ схилялися до цифри в 40-50 тисяч осіб, а за оцінками самих організаторів - 60-100 тисяч, передає РБК. З кадрів трансляції видно, що простір площі не зміг умістити всіх, що прийшли.
За даними поліції, на акції зібралося не більше 20 тисяч осіб.

За словами спостерігачів, ця акція стала наймасовішою в Москві з кінця 90-х років.

Лідери опозиції закликали своїх прихильників зібратися на нову акцію протесту в Москві за два тижні - 24 грудня. За словами Володимира Рижкова, подібні акції пройдуть по всій країні.

Борис Нємцов заявив, що "Єдина Росія" набрала на недавніх виборах максимум 30%, і зажадав повторного голосування, на що присутні відповіли схвальними вигуками.

Учасники мітингу схвалили резолюцію мітингу "За чесні вибори", яку опозиціонер Рижков зачитав зі сцени.

"Учасники мітингу вимагають негайного звільнення всіх політв'язнів, скасування підсумків фальсифікованих виборів, відставки глави Центрвиборчкому Володимира Чурова і розслідування його діяльності, розслідування всіх фактів порушень і фальсифікацій, покарання винних, реєстрації опозиційних партій, ухвалення демократичного законодавства про партії і вибори, проведення нових відкритих і чесних виборів", - мовиться в резолюції.

Мітинги на знак протесту проти фальсифікацій на виборах пройшли у ряді міст Росії. Вже повідомлялося про акції в Барнаулі, Улан-Уде, Іркутську, Владивостоку, Хабаровську, Пензі, Ростові-на-Дону. У Новосибірську на мітинг вийшли 3,5 тисяч осіб, в Санкт-Петербурзі - також декілька тисяч.



Теги:Мітинги, сніжна революція, москва, опозиція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar