реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Смолинський торфобрикетний до банкрутства довести не дали?

21 березня відбулося засідання робочої групи з розгляду звернення трудового колективу «Смолинського торфозаводу» ДП «Чернігівторф», яке провів керівник цієї групи, заступник голови обласної ради Арсен Дідур. У нараді взяли участь депутати обласної ради Дмитро Блауш, Ігор Базалінський, Сергій Баришовець, Іван Якуб, Сергій Пащенко та голова Чернігівської районної ради Олександр Ларченко.

Під час засідання укладено Меморандум про співробітництво між Чернігівською обласною радою, державним підприємством «Чернігівторф», трудовим колективом дільниці з видобутку та переробки торфу с.Смолин ДП «Чернігівторф» та Смолинською сільською радою. Чотирьохсторонній документ підписали заступник голови обласної ради Арсен Дідур, в.о. директора Державного підприємства «Чернігівторф» Юрій Бондаренко, голова Смолинської сільської ради Іван Смирнов та представник трудового колективу дільниці по видобутку та переробці торфу с. Смолин ДП «Чернігівторф», голова профспілкового комітету підприємства Валентина Огієнко. Про це повідомив відділ інформаційного забезпечення обласної ради.

У Меморандумі сторони висловили взаємну згоду щодо об'єднання своїх зусиль та співпраці з метою створення законодавчих, економічних, інвестиційних умов для сприяння подальшої успішної, рентабельної діяльності дільниці по видобутку та переробці торфу с. Смолин ДП «Чернігівторф».

Серед основних узгоджених намірів - підписання Угоди про соціально-економічне співробітництво між ДП «Чернігівторф» та Смолинською сільською радою, укладання колективного договору із трудовим колективом, погашення заборгованості із заробітної плати працівників підприємства. А також згідно з галузевою угодою, колективного договору та за умови виконання Плану виробництва торфопродукції на дільниці по видобутку і переробці торфу заплановано збільшення заробітної плати працівникам виробничого підрозділу підприємства в с.Смолин. Крім того, визначено низку інших напрямів співробітництва, метою яких є створення умов для стабільної роботи підприємства, покращення виробничої бази та зменшення енергоємності виробництва торфопродукції.

В свою чергу обласна рада взяла на себе зобов'язання сприяти вирішенню існуючих проблем у фінансовій сфері підприємства, ініціювати розробку обласної цільової Програми «Торф Чернігівщини», проводити спільно з громадськістю моніторинг та контроль за виконанням обов'язків, погоджених в документі, тощо.

Меморандум набирає чинності з моменту його підписання та діє до кінця поточного року із правом продовження його строку дії шляхом укладення додаткових угод.

Як наголосив заступник голови обласної ради Арсен Дідур, робоча група з розгляду звернення трудового колективу «Смолинського торфозаводу» ДП «Чернігівторф» продовжить роботу і здійснюватиме моніторинг виконання положень прийнятого Меморандума.



Теги:Чернігівська обласна рада, торф, приватизація, смолин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar