реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Сметь у цифрах

З початку року в області зареєстровано 1178 випадків смертей від побутового травматизму, що на чверть менше, ніж у січнівересні 2008р.

Рівень смертності склав 140,9 випадка в розрахунку на 100 тис. жителів, причому в сільській місцевості він удвічі вищий, ніж у міських поселеннях (208,9 та 99,3 відповідно). Рік тому ці показники становили: в області – 186,6, у міських поселеннях – 135,9 та в сільській місцевості – 267,8.

Близько чверті випадків загибелі людей у побуті (274) сталася в містах обласного значення: Чернігів, Ніжин, Прилуки.

Рівень смертності від цих причин характеризується значними територіальними відмінностями й коливається від 78,9 померлих на 100 тис. жителів у м. Прилуках до 274,5 - у Н.-Сіверському районі.

Зменшення кількості смертей відбулося за більшістю причин цього класу. Зокрема, від нещасних випадків, повязаних з транспортом, загинуло майже вдвічі менше людей, ніж рік тому; від випадкових отруєнь та дій алкоголю – на 40% менше; від нещасних випадків, спричинених дією диму, вогню та полум’я, – майже на чверть (23%); у результаті вбивств – на 14%; від утоплень – на 12%.

У той же час збільшилася кількість смертей в результаті навмисних самоушкоджень. Від цієї причини загинули 295 осіб (25,0% загальної кількості загиблих у побуті), що більше, ніж рік тому, на 9,7%.

У результаті побутових травм загинула 31 дитина віком 014 років. Основними причинами їх смерті були випадкові утоплення (11 дітей) та нещасні випадки із загрозою диханню (5 дітей). Ще четверо дітей були вбиті, троє – загинули під час ДТП та двоє – отруїлися грибами тощо.

Аналіз статистичних даних свідчить, що в результаті зовнішніх причин смерті в побуті гине значна кількість населення. Причому, доволі часто причиною різних нещасних випадків є зловживання алкогольними напоями – 31% загиблих у січні–вересні від побутових травм перебували в стані алкогольного сп’яніння.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:Чернігів, Ніжин, смерть, Прилуки, робота


Читайте також



Коментарі (0)
avatar