реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Смакота — на дегустації

Дегустація молочних продуктів підприємств Чернігівщини пройшла у державному підприємстві "Чернігівстандартметрологія". Виробники представили зразки своєї продукції для підтвердження їх якості.

Про це повідомила секретар обласної дегустаційної комісії Оксана Козинець.

Молоко – в десятку!
Круглим відмінником виявився "Чернігівський молокозавод". Підприємство надало для оцінювання 15 зразків продукції, зокрема, різні сиркові маси, ряженки, сметану 21%, кефір, біфілайф та інше.
"14 видів молокопродуктів ВАТ "Чернігівський молокозавод" отримали 10 із 10 можливих балів", - розповіла Оксана Козинець.

Сир м’який адигейський фахівці оцінили у 9 балів.
Головний технолог підприємства Ірина Федоренко підкреслила, що секрет високої якості продукції – у ретельному відборі сировини і дотриманні технології.

А новинки Чернігівського молокозаводу – термостатна продукція.
Ірина Федоренко пояснила різницю. Зазвичай кисломолочні продукти заквашуються і сквашуються у ємкості, а потім перемішуються і розливаються в упаковку. При термостатній технології до очищеної сировини вноситься закваска, а саме сквашування іде прямо у стаканчиках. Таким чином споживач отримує молокопродукт ніби зроблений вдома, традиційно.

За термостатною технологією молокозавод випускає Біфілайф, Простоквашу, Ряжанку та Біо-йогурт з наповнювачем ананас у стаканчиках по 230 г.
Всього ж на сьогодні ВАТ "Чернігівський молокозавод" виготовляє понад 70 видів різних продуктів, які продаються у магазинах міста та області.

Сири
Цікаві види продукції представив і ППКФ "Прометей" філія "Менський сир". Так, комісія відзначила смак і високу якість сиру сичужного м’якого "Камамбер". Це класичний сир із міцелієм білої плісняви, з додаванням печериць і кешью. Дегустатори оцінили його найвищим балом – 10.

Та і інші види менських сирів не пасли задніх. Оцінки – відмінні.
"Коропський сирзавод" ТОВ "СиЛ" також порадував. Сир сичужний твердий "Російський великий" одержав 10 балів від фахівців. Сир "Костомський" – 8.

Приватне підприємство "Сирний дім" надало для підтвердження якості сир сичужний твердий "Російський".
"Зразок повністю відповідає діючим нормативним документам", - зробила висновок дегустаційна комісія та відзначила продукцію відмінною оцінкою – 10 балів.

Екзамен з якості
Публічне акціонерне товариство "Куликівське молоко" представило молоко питне пастеризоване 2,5%, кефіри і сметану різної жирності, йогурти з різними наповнювачами і масло селянське 72,5%.

Проте лише сметана 20% та молоко пастеризоване 2,5% витримали екзамен фахівців і одержали відповідно 9 та 8,5 балів.

Усі інші зразки отримали менше 8 балів та повернуті на доопрацювання за критеріями: структура та консистенція, смак та аромат. Комісія запропонувала представити зразки на повторну оцінку якості після доопрацювання.

Прес-служба ДП "Чернігівстандартметрологія"




Теги:Молоко, Сир, дегустація


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
"Комісія запропонувала представити зразки на повторну оцінку якості ..." -- так это же они добавку попросили!! smile Значит, понравилась продукция! biggrin

Эх, и почему я не дегустатор?! icecream

avatar