реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Слуга народу" Бужанскій вимагає скасувати закон про мову

Нардеп від "Слуги народу" Максим Бужанський (на фото) вніс до парламенту законопроєкт про визнання закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" таким, що втратив чинність "на базі нововиявлених обставин, зважаючи на рішення Венеціанської Комісії".

З приводу ініціативи українофоба Бужанського про скасування закону про державну мову під приводом рекомендацій Венеційської Комісії.

1. Венеційська комісія не лише не рекомендує скасовувати закон про державну мову, але і підтримує у своєму висновку його мету та завдання. Скасування закону про мову вимагали і вимагають лише держава-агресор і її п'ята колона, до якої належить нардеп Бужанський.

2. На сайт парламенту поки що нема інформації про реєстрацію законопроєкту Бужанського. Але якщо апарат ВР зареєструє такий проєкт, це буде грубим порушенням Закону про регламент. Бо ще 29 серпня 2019 року інші українофоби - Новинський і Ко - вже внесли аналогічний законопроєкт №1102. Законопроєкт Бужанського згідно зі статтею 100 регламенту належить до альтернативних законопроєктів, "які містять положення, що регулюють однакове коло питань та повторюють за суттю положення щодо регулювання одних і тих же суспільних відносин." Регламент зазначає, що "альтернативний законопроект може бути внесений не пізніш як у 14-денний строк після дня надання народним депутатам першого законопроекту з відповідного питання". Тож Бужанський спізнився на три місяці, і має задовольнятися підтримкою проєкту своїх колег по русскому міру. Якщо ж його проект зареєструють з порушенням регламенту, це має стати предметом службового розслідування.

3. Будь-які спроби ревізії закону про державну мову є замахом на державну єдність і національну безпеку України. Якщо влада на це наважиться, це викличе справжній вибух і рішучий опір українських громадян. Сподіваюся, у політичного керівництва країни і парламенту є розуміння цього факту і проєкт Бужанського спочине на смітнику історії поруч із проєктом Новинського.

Тарас ШАМАЙДА



Теги:агенти ФСБ, команда ЗЕ, Бужанский, українська мова, єврейське лобі, Слуга народу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar