реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Славні нащадки Тараса

Десятий Регіональний конкурс учнівської творчості, присвячений Шевченківським дням, завершився 6 березня покладанням квітів до пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку і підбиттям підсумків в Актовій залі Ніжинського агротехнічного інституту.

Конкурс традиційно організовує Ніжинський обласний педагогічний ліцей за підтримки Благодійного фонду "Ніжен" і Асоціації "Об’єднання підприємств Ніжинщини".

Як наголосив директор фонду Микола Шкурко у виступі біля пам'ятника Кобзареві, у теперішній час Шевченкове слово є місточком до Європейського дому, вхід до якого пролягає через Слов'янський світ.

Адже володіючи українською мовою, не важко осягнути польську, чеську, хорватську, словом будь-яку зі слов'янських мов. Це стане можливим, якщо на філологічних факультетах університетів буде запроваджено курс з основ слов'янських мов і літератур. У подальшому і у середній школі має бути виділений час на це. Щодо розвитку нашої мови на академічному рівні, має відбутися її
відродження після російськомовного тиску і водночас запозичення з інших слов'янських мов усього вартісного для збагачення мови української.


Такі завдання будуть під силу нашій творчій юні, яку гуртує конкурс.

Кращі набутки цієї творчості засвідчує поетичний збірник "Стежка до Тараса". Отже європейське майбутнє українців у колі слов'янських народів, про що мріяв Шевченко, відбудеться!






Теги:БФ Ніжен, слов'янський світ, творчість Шевченка, Ніжин, об'єднання підприємств Ніжинщини


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
ЄШКО ( Європейська школа кореспондентської освіти ), перейди в Україні на українську мову! Підключися до вивчення слов'янських мов сусідніх європейських народів!
avatar