реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Слабкість показують як досягнення

Мені подобається думка про те, що національний характер спроможні сформувати лише сильні й працюючі інститути.
Зараз в Україні з цим біда. Відверто кажучи, не тільки зараз, а вже багато-багато років біда. Але на моїй пам‘яті ще не було епізодів, коли слабкість інститутів державної влади не намагаються приховати, а навпаки, показують як досягнення.

Звісно, я маю на увазі останнє рішення РНБО про санкції щодо контрабандистів. Справді, «чорна п‘ятниця». Ок, кум Путіна, літаки, яхти, труба та канали... Держава має захищати себе, хоч і сумнівними способами з точку зору Конституції, але ж можна списати на дії країни-агресора.

Рішення РНБО не витримує жодної критики хоча б через той факт, що проти більшості з «ТОП-десятки контрабандистів» взагалі не проводяться слідчі дії та не було відкрито проваджень, вказаним особам не вручені підозри, не кажучи вже про судові вироки. Чому ж тоді в цьому списку немає відповідних керівників правоохоронних органів? Чи вказані злочини проти держави підсанкційні особи розпочали здійснювати лише зовсім нещодавно? Не говорячи вже про запитання про те, що в країні точно понад 10 контрабандистів.

Санкції - це обмежувальні заходи. Їх потрібно швидко підкріплювати беззаперечними доказами, фактами та вироками + чіткими діями по реформуванню митниці, які убезпечать країну від регулярного грабунку контрабандистами. Інакше, це все буде нічим іншим, як вибіркова боротьба та політичне ток-шоу. Такі дії не принесуть нічого іншого, крім шкоди державі.

РНБО та Парламент мають займатися реформуванням правоохоронної та судової системи. Їх відсутність - вже давно одна із основних загроз національній безпеці та існуванню країни взагалі. І ніякі санкції цієї роботи не замінять.

Олександр ЛОМАКО



Теги:Венедіктова, Контрабанда, Аваков, РНБО, Олександр Ломако


Читайте також



Коментарі (0)
avatar