реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Скільки російських окупантів загинуло в Україні?

Військовослужбовці (а також співробітники спеціальних структур) Російської Федерації фіксуються на території України від початку 2014 року. За цей час зібрано значну кількість особистих документів загиблих та полонених, які підтверджують їхню належність до Росії.

Іншим важливим джерелом інформації були перехоплення спілкування російських військовиків на території України за допомогою персональних радіостанцій. Слід вказати, що у багатьох випадках військовики Росії використовують практично відкритий текст, крім того – армійський сленг росіян добре відомий нашим друзям.

Щодо соціальних мереж (та Інтернету взагалі) – ця інформація використовувалася як додатковий засіб контролю.

Загальна цифра

За нашими спостереженнями, протягом року (1914-1915) військових дій на території України (Донецька та Луганська області) загальні втрати збройних сил та інших спеціальних підрозділів Російської Федерації становлять:

Понад 7.500 (загинули) та понад 6.000 (поранені).
Ще понад 3.000 вважаються такими, що зникли без вісті.

Об’єкт і напрямок спостереження

У якості важливих («ключових») об’єктів спостереження було обрано добре відомі військові частини, зокрема - Кантемирівська танкова дивізія.

Важливим напрямком спостереження було обрано інформацію про втрати, яких зазнав об’єкт спостереження на території України.

Державні чинники та засоби масової інформації Російської Федерації вже понад рік заперечують факти перебування своїх військовослужбовців на території України (у Донецькій та Луганській областях). Всі свідчення та документи, які підтверджують таке перебування, вони оголошують фальсифікаціями.

Інформація про втрати (загиблих та поранених) російських військовослужбовців на території України також є закритою, секретною. Але є можливість відшукати загальні цифри втрат окремих великих військових частин (вони час від часу публікуються офіційно) і порівняти їх із інформацією, отриманою шляхом спеціального спостереження.

Слід зазначити також, що групи, які здійснювали спеціальне спостереження, були суб’єктивно зацікавлені у інформації саме по Кантемирівської дивізії, оскільки їхні друзі провели кілька успішних силових операцій саме проти підрозділів цього військового формування Росії.

Зокрема, наприкінці осені 2014 року в районі міста Красний Луч було влаштовано аварійну ситуацію на дорозі, внаслідок чого загинуло понад 10 військовослужбовців мотострілецького батальйону цієї дивізії.

Також наприкінці осені Кантемирівська дивізія зазнала втрат поблизу міста Дебальцево і особливо - в районі аеропорту міста Донецьк. Але наше спостереження у цих випадках не могло відокремити втрати окремих військових підрозділів Росії.

Наприклад, 31 листопада в районі аеропорту міста Донецьк загинуло майже 200 військовослужбовців Росії, понад 100 було поранено. Ще через два дні у тому самому місці загинуло майже 300 і поранено близько 200 російських військовиків. Але у цих та інших випадках втрати не можна точно ідентифікувати по підрозділах.

Загальні результати спостереження

5 січня.
Підрозділи Кантемирівської дивізії мали коротку танкову сутичку поблизу містечка Донецьк.
Втрати - 10 загинуло, 12 поранено.

6 січня.
Поблизу містечка Донецьк підрозділи дивізії потрапили під мінометний обстріл.
Поранено - 8 військовослужбовців.

12 лютого.
Поблизу містечка Щастя танковий підрозділ потрапив під ракетний обстріл.
Загинуло - 8, поранено - 11.

23 лютого.
Танкова сутичка поблизу містечка Широкіне.
Загнуло - 2, поранено 6.

4 березня.
Танкова сутичка поблизу містечка Широкіне.
Загинув - 1, поранено - 4.

10 березня.
Танкова сутичка поблизу містечка Широкіне.
Загнуло - 2, поранено - 4.

16 березня.
Поблизу містечка Широкіне танковий підрозділ Кантемирівської дивізії потрапив під удар безпілотника.
Загинуло - 3 військовиків.

Таким чином, лише за січень-березень 2015 року точно зафіксовані втрати особового складу Кантемирівської танкової дивізії становлять 26 (загинули) і 35 (поранені) військовослужбовців.

На початку квітня цього року вже є нові втрати у цій військовій частині.
Аналогічну інформацію зібрано також ще по деяких об'єктах.

Пояснення

Загальні цифри - за весь період бойових дій (від березня минулого року).
Детальний розклад - за три місяці поточного року.
Аналогічні дані (детальний розклад) зібраного ще за кількома цікавими підрозділами.
Наприклад, повітряно-десантні частини Росії.

Дані зібрано працівниками громадської структури «Національна стратегічна служба» в Україні.



Теги:Красний Луч, кантемирівська дивізія, Широкіне, Дебальцево, Донецьк, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar