реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Скільки чернігівських хабарів на рахунках у Монако?

Проти екс-керівника Державної служби зайнятості України Володимира Галицького, в якого арештований рахунок у банку Монако, можуть порушити ще одну кримінальну справу - за хабар, повідомив заступник генпрокурора Євген Блажівський.

"Відносно Галицького буде порушено ще одну справу - за хабарі. Ми зараз чекаємо результати Державної фінансової інспекції, потрібно встановити, які суми були вкрадені з держбюджету. Уже відомо, що збитки державі становлять близько 72 мільйонів гривень, і можливо - це не межа" , - розповів він в інтерв'ю газеті "Комсомольська правда в Україні".

За його словами, створено 6 слідчо-оперативних груп, які працюють в регіонах. "Думаю, що коло підозрюваних збільшиться. Поки четверо заарештовано - директор і три співробітники центру, один втік за кордон, його розшукують", - зазначив Блажівський.

Він нагадав, що "нещодавно в одному з банків Монако знайшли рахунок майже на мільйон євро, який відкрив екс-глава Служби зайнятості Володимир Галицький".

"Про існування заощаджень Галицького за кордоном ми дізналися під час обшуку в його будинку, коли знайшли чекову книжку. Отримали санкцію суду на розкриття банківської таємниці в рамках кримінальної справи і заарештували рахунок. Я впевнений, це ще не все, що він приховав. Тільки у час обшуку вилучили грошей і цінностей майже на $ 7 мільйонів ", - повідомив Блажівський.

Відповідаючи на питання про те, чи володіє родина Галицького будинками в Москві і Монако, заступник генпрокурора сказав: "Це перевіряють оперативники СБУ. Якщо інформація підтвердиться, на нерухомість буде накладено арешт. І якщо майно нажите злочинним шляхом, його конфіскують в доход держави".

Галицький очолював Держслужбу зайнятості з серпня 2006 року по лютий 2012 року.

Восени 2011 року проти нього було порушено кримінальну справу за підозрою в систематичному вимаганні та отриманні хабарів.

28 листопада 2011 Галицький був арештований Печерським районним судом Києва.

Галицький очолював Держслужбу зайнятості з серпня 2006 року по лютий 2012 року.

Восени 2011 року проти нього було порушено кримінальну справу за підозрою в систематичному вимаганні та отриманні хабарів
.

28 листопада 2011 Галицький був арештований Печерським районним судом Києва.

25 липня 2011 донька Галицького Маргарита Смілянська-Галицька в Монте-Карло на Bentley розбила чотири дорогих автомобіля.


За матеріалами сайту "Дело".
Крім прізвища, нічого спільного з Галичиною не має -- більше того: подібний тип прізвищ, як правило, належить представникам одного визначеного народу. Володимир Галицький родом з Одеси і конфісковані під час арешту кошти назвав "нажиті чесним трудом"...



Теги:державна служба зайнятості, Галицький, хабар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar