реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"Схаменіться!" - не почули...

Цей пост я виставив ще перед Новим роком, після виступу на чернігівському євромайдані. Тоді його мало хто прочитав, а дехто звинуватив, що занадто різко. Тепер, після подій 19 січня, уже не різко? І коли в машини, маєтки регіоналів та комуністів летітимуть пляшки Молотова - не буде різко? І вже не сніжки падатимуть по спинах нащадків енкаведистів - регіоналів... Почалося!

На чернігівському євромайдані я роздумував про різдвяний піст.

Древні іудеї, коли Понтій Пілат не хотів розпинати Христа, кричали: "Розпни Його! Кров Його - на нас і на дітях наших!". Що сталося далі з єврейським народом - знають усі...

На київському Майдані пролилася кров - і кров журналістки Тетяни Чорновіл, і побитого беркутівцями 42-річного чоловіка, що помер від побоїв, і кров студентів та молоді, яка ховалася в Михайлівському Золотоверхому монастирі, як від орди. Це вже не Майдан 2004 року, коли Ющенко хвалився: "І шибка не тріснула!". Цього разу тріснули голови.

На кого ж впаде кров Майдану? Чи ж тільки на виконавців і Януковича - головного замовника? Ні. Впаде і на тих регіоналів та комуністів, що підтримують погром. Скажімо, на депутатів обласних та районних рад, які відмовилися засудити жорстокий розгін мирного Майдану, і на тих регіоналів, які підтримали уряд Азірова своїм голосуванням (привіт чернігівцю Атрошенку!), і на тих крадіїв, що ворушать мільйонами і ними підтримують криваві розборки влади.

На новорічні та різдвяні свята в аеропорту Бориспіль замовлено кілька сот спеціальних (чартерних) рейсів -- вони летять відпочити від Майдану і визиску українців у Таїланд, в Індію, в Австрію... Думають, що коли припече - там і врятуються. Наївні: сьогодні світ - це глобальне село. А в селі не сховаєшся!

На храмове свято мого села, а це 4 листопада - Казанської ікони Матері Божої, мої земляки, 40- річні дядьки, казали:" Ну, що - залишається терор!" . Ще не було Майдану, а вони вже говорили про терор.

Тому я, голова мирної громадської організації - товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка попереджую владу: "Схаменіться! Будьте люди, бо лихо вам буде! Настане суд, заговорять і Дніпро, і гори, І потече сторіками...". Далі я не став продовжувати. Бо вони Шевченка все одно не читають. Та вони взагалі нічого не читають, крім хіба есемесок та банківських рахунків.

Тож і буде по Шевченку. Якщо вчасно його не прочитають...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:19 січня, Василь Чепурний, Майдан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar