реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Чи є закон для люстрації? А для Майдану?

Від учорашніх мазальників режиму Януковича (від слова "підмазувати") та людей, залежних від великих грошей, доводиться чути псевдоправові обурення: які такі законні підстави для люстрації? чому ці самозванці (наприклад, обласний штаб національного спротиву) проводять люстрацію?

Так ось, малошановні - можна було б відповісти вам коротко: а який закон був для проведення Майдану?! Жодного, крім морального права народу на повстання.

Але, заспокойтеся, є й закон. Так стаття 21 Закону "Про інформацію" дає право громадянам збирати і поширювати інформацію про діяльність чиновників, що стосується їх діяльності. А стаття 1 Закону "Про засади запобігання і протидії корупції" зобов'язує чиновників подавати декларації не тільки про доходи, але й витрати.

Тобто, якщо начальник бідної культури живе в особняку за 150 тисяч доларів, то громадськість вправі запитати: "Откуда дровішкі?". Якщо чиновник при зарплаті в 4 тисячі їздить на машині за 40 тисяч доларів, то хай покаже акт дарування від американської бабусі чи ізраїльського дідуся, інакше - підозра про корупцію.

Чому люстрацією займається штаб національного спротиву? Та просто тому, що коли ці коментатори сиділи як у ваті, або восхваляли своїх грошовитих слуг режиму Януковича, члени штабу - представники партій та громадських організацій, не побоялися на початку грудня минулого року піднятися проти кривавого режиму. Тож і є штаб національного спротиву єдиним легітимним виразником інтересів Майдану.

Але монополії у нас не може бути - будь-хто може займатися люстрацією. Вперед!

Ті ж, що гундосять про таких-сяких люстраторів (у перерві між поїздками в Амстердам і Тель- Авів), мають самі допомогти люстрації. Для самозбереження. Доки не прийшли хлопці з АТО і не провели люстрацію по- своєму. Коротко, сильно і страшно, як писав класик української літератури...

Василь ЧЕПУРНИЙ, керівник прес- служби обласного штабу національного спротиву.



Теги:Василь Чепурний, обласний штаб, Майдан, Люстрація


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
Ты сам то понял, что навоял? Писарчук хренов!!!
avatar
2
такий сарказм...автор цієї статті повністю зневажає суспільство...якби майдан непідтримало суспільство-його б просто не було, тому шановний люстраторе, побільше шани до простих людей і поменше зверхності
avatar
3
ЛЮСТРАЦІЯ ТА ІНШІ ЗАХОДИ
ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ПРОТИПОКАЗАННЯ
http://blogs.korrespondent.net/blog/users/3326493-luistratsiia-ta-inshi-zakhody
avatar
4
аноніму Юрию - співчуваю, якщо не вистачає лою зрозуміти написане...
аноніму Гостю - прості люди - це ті, що їздять на машинах за 40 тисяч доларів за крадені гроші? таких я дійсно зневажаю і ставлюся до них зверхньо, бо вони бідні душею
avatar
5
Вимгати та розповсюджувати інформацію маєте право, а звільняти - ні. 
Припустимо, що начальник Вас злякається і погодиться звільнити працівника. А на яку статтю КЗоТ він буде посилатися  в наказі? 
А чому Ви не замахнулися, скажімо, на Порошенко? Адже, якщо стати на Вашу точку зору, то його можна "люстранути" багато за що.
Єдині, кого Ви  можете успішно "люстранути" за успішне райкомівське комуняцьке минуле - Ступака та Бутка. 

А на закінчення пригощаю свіжим народним анекдотом.
Зустрілися під Славянськом два ополченці - донецький та бандерівський.
Сіли, курять. Донецький питає - а як вашою мовою рука? - Рука, відповідає бандерівець. А як вашою мовою нога запитує донецький? - Нога, відповідає бандерівець. А як вашою мовою жопа, знову запитує донецький. А жопа нашою мовою - срака, гордо відповідає бандерівець. Донецький дивується - то оце ми з тобою воюємо я за жопу, а ти за сраку?!

Якщо люди в наш тяжкий час  так жартують, - то будем жити!
avatar