реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Скандальне обрання заступника голови ради

Ще не звільненого зі своєї посади голову Чернігівської районної адміністрації Миколу Кудрика вчора на сесії районної ради обрали заступником голови ради.

Як відомо, звільнення голів Чернігівської та Ріпкинської районних адміністрацій добивається новообраний народний депутат Владислав Атрошенко -- у публічній заяві його помічника було, хоч і непрямо, пов'язано вступ депутата до правлячої більшості зі звільненням цих чиновників.

Посада заступника голови Чернігівської районної ради вакантна з березня, але саме зараз, коли звільнення М.Кудрика з голови адміністрації стало реальним, закортіло його працевлаштувати у раду.

Юрист ради Ярослава Радченко попередила на сесії, що таке обрання -- незаконне, воно порушує, як мінімум, три закони України: не можна одночасно займати дві такі посади.

"Це була комедія, а не сесія, -- говорить депутат районної ради Михайло Артюх. -- Не дали можливості ні виступити в обговоренні кандидатур, ні питання поставити. В порушення закону вирішили голосувати без посвідчень. Члена лічильної комісії Юрія Грінченка, який відмовився видавати бюлетені на порушення закону, вивели зі складу комісії. А другий кандидат -- Володимир Чаус, зняв свою кандидатуру, щоб не брати участі в цьому балагані".

Секретар лічильної комісії Михайло Артюх також вийшов з її складу. Сесію районної ради покинули депутати від "Батьківщини" та "Фронту змін", в голосуванні взяли участь 58 депутатів з 80.

Миколу Кудрика начебто обрано. Начебто, бо таке обрання ніхто не зможе назвати законним.

Нагадаємо, "Сіверщина" писала про махінації із землею у селі Боромики, до яких причетний Микола Кудрик -- навіть суд зобов'язав його надавати відповідь заявнику, бо він навіть цього не робив. Зате сприяв наданню землі "нужним людям".



Теги:Чернігівська районна рада, регіонали


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Якщо дуже хочеться, то можна.
Нашим депутатам козацького роду Закони Держави - пофіг!
Українському менталітету до європейського - як з Чернігова до самого Брюселю рачки.
avatar