реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Сюр з ідіотизмом

Ми всі бачили ці неперевершені репортажі CNN із Херсона. Але головне, що їх бачили мільйони людей в усьому світі.

За ці репортажі українська держава віддячила журналістам CNN і SkyNews позбавленням акредитації і скасування дозволу на роботу в районі ведення бойових дій. Так само можуть покарати й українських журналістів, які зробили репортажі з Херсона.

Просто вдумайтеся в цей сюр і ідіотизм.

І не треба розповідати про воєнний стан і заборону на роботу в Херсоні. Вдаватися до таких аргументів - це не бачити за деревами лісу. Невже людям, які регулюють роботу медіа під час війни треба пояснювати, наскільки підтримка України світом залежить від медіа і журналістів?! Невже вони реально не усвідомлюють, якої шкоди завдають нашій країні ставленням до журналістів за принципом "дєржать і нє пущать"?

Як можна було додуматися забороняти оперативно і з місця події висвітлювати найбільшу перемогу української армії - звільнення єдиного окупованого цього року обласного центру?! Як можна карати журналістів, які не просто якісно робили свою роботу, але донесли до всього світу неперевершену атмосферу звільненого Херсона і радість нашої перемоги?!

Ідеться, наголошую, не про яких попало журналістів, а про людей, які вже отримали акредитацію і дозвіл працювати в зоні бойових дій. Журналістів світових медіа з найбільш дружніх нам країн.

Невже людям, які отримали під час воєнного стану надзвичайні повноваження, так важко зрозуміти, що наявність цих повноважень не скасовує потреби думати, як і для чого їх застосовувати? Невже це аж таке нездійсненне завдання - скоригувати свої накази і заборони в бік здорового глузду? І якщо не сприяти, то принаймні не заважати людям, які роблять надважливу роботу! І вже точно не карати за ту величезну користь, яку ця робота приносить нашій країні.

Тарас ШАМАЙДА



Теги:команда ЗЕ, Тарас Шамайда, свобода слова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar