реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

"Сіверські клейноди" на фольклорному фестивалі у Плоцьку

День І

Отже, VII Національний фестиваль фольклору та народного мистецтва (Надвісланський фольклорний фестиваль або Фольклорний фестиваль «Вістула-2018») у польському місті Плоцьк розпочався.

21 серпня 2018 року Академічний ансамбль пісні і танцю «Сіверські клейноди» Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм (художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Сергій Вовк) взяв участь у офіційному представленні учасників фестивалю, яке проходило на Старій ринковій площі перед місцевою Ратушою.

З вітальним словом до його учасників та гостей звернувся Президент міста Плоцька Анджей Новіковський. Очільник міста подякував національним колективам з Бразилії, України, Угорщини та Польщі за участь у найстарішому польському фольклорному фестивалі. Пан президент висловив надію, що мистецьке свято, яке триватиме протягом тижня, перетворить Плоцьк на справжню фольклорну столицю Польщі.

Цього року на Фестивалі виступають гурт «Pôr Do Sol» з Бразилії, Ансамбль танцю «Somogy» з Угорщини та «Сіверські Клейноді» з України. Польський фольклор та народні традиції демонструються місцевими колективами: HZPiT Dzieci Płocka, ZPiT Wisła та ZTL Masovia.

У перший день роботи фестивалю фольклорні колективи знайомилися та навчали танців один одного. До майстер-класів, що відбувалися на Старій ринковій площі, міг також приєднатися будь-хто з глядачів чи, навіть, випадкових перехожих.

Художній керівник Академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» Сергій Вовк високо оцінив як саму організацію мистецького свята, так і професійний рівень його учасників.

Довідково

Фестиваль у Плоцьку відбувається за підтримки Міжнародної ради організацій фольклорних фестивалів і народних мистецтв (CIOFF) - неурядової організації, котра перебуває у формальних консультативних стосунках з ЮНЕСКО.
CIOFF була заснована 10 серпня 1970 року у Франції.

Головна мета діяльності CIOFF - охорона, заохочення та поширення традиційної культури народів світу.
Свою діяльність CIOFF спрямовує на досягнення наступних основних цілей:
- збереження нематеріальної спадщини народів світу через такі форми вираження, як танці, музика, ігри, обряди, звичаї та інші види мистецтв;
- підтримка діяльності її членів та неурядових організацій, які працюють в галузі фольклору та збереження культурної спадщини;
- служіння цілям ЮНЕСКО;
- служіння справі миру у всьому світі.
В даний час в усьому світі членство CIOFF охоплює 89 країн світу, у тому числі і Україну, 68 національних підрозділів, 2 асоційованих членів і 19 членів-кореспондентів.
За оцінками, більше 1 млн. чоловік, у тому числі понад 30 тис. танцювальних фольклорних та музичних колективів, організацій народного мистецтва пов'язані співпрацею з CIOFF.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм






Теги:Сіверські клейноди, Україна - Польща, фестивалі, Чернігівська філармонія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar