реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

“Сіверські клейноди” - до 207-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка

“Це шана і повага до величної постаті геніального поета, пророка і провідника українського народу Тараса Шевченка”. Так артисти Академічного ансамблю пісні і танцю “Сіверські клейноди” обласного філармонійного центру означують свою програму, присвячену дню народження Великого Кобзаря.

11 березня 2021 року глядачі змогли побачити на сцені філармонійного центру цю неперевершену концертну програму, побудовану на національних фольклорних традиціях. Програму традиційну, але, водночас, не схожу на щось інше, як, власне, сама Шевченкова творчість — яскрава, барвиста. Перед початком заходу у фоє філармонійного центру була розгорнута виставка творів шевченківської тематики з фондів Чернігівського обласного художнього музею.

У програму “Сіверських клейнодів”, присвячену Тарасу Шевченку, входять як номери, спеціально для неї підготовлені, так і ті, що є наріжними у творчості ансамблю: поема-кантата “Тополя”, “Сіверська старшина”, “Дивлюсь я на небо”, “Батуринський шляхетний”, “Каперуш”, “Хай живе вільна Україна” та інші. Обробка – керівника колективу, заслуженого діяча мистецтв України Сергія Вовка, Григорія Верьовки, постановки – Віктора Шершньова, В’ячеслава Вітковського, Олексія Мироненка, Руслана Фондери.

Особливого колориту додає програмі художнє читання поезії Кобзаря у виконанні заслуженого артиста України Олексія Биша. “Така її доля”, “Погуляли гайдамаки”, “Молітесь, братія” у прочитанні актора суголосні творчому баченню шевченкової поетики “Сіверськими клейнодами”.

13 березня 2021 року о 18:00 програма Академічного ансамблю пісні і танцю “Сіверські клейноди” до 207-річчя від дня народження Тараса Шевченка — знову на сцені обласного філармонійного центру.

Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм



Теги:Сіверські клейноди, Тарас Шевченко, Чернігівська філармонія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar