реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Система надзвичайних ситуацій - не діє

Володимир Івашко: Система реагування на надзвичайні ситуації в області має діяти оперативніше

На території області постійно виникають небезпечні події техногенного та природного характеру, наслідком яких є заподіяння збитків населенню, суб’єктам господарювання та державі загалом.

Найбільшою проблемою є те, що інформація про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій і подій від райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування надходить із запізненням.

Голова облдержадміністрації Володимир Івашко наголошує, що на даний час система реагування на надзвичайні ситуації в області майже не діє.

— Аналізуючи надзвичайні події на цих вихідних, а саме надмірну кількість опадів та буревій, я роблю висновок про слабку підготовку відповідних служб та нехтування своїми службовими обов’язками керівників районів, — вважає голова ОДА. — Більш того, нескоординовані дії служб та органів влади ставлять під загрозу безпеку і життя людей.

Враховуючи складні погодні умови, очільник області ставить вимогу щодо налагодження системи надання первинної інформації про виникнення надзвичайної ситуації (особливо в неробочий час) від сільради до органів виконавчої влади обласного рівня.

Також голова облдержадміністрації закликає керівників районів не стояти осторонь наслідків стихійного лиха та вживати усі необхідні заходи на упередження надзвичайних ситуацій.

Прес-служба облдержадміністрації



Теги:Володимир Івашко, стихійні лиха, Чернігівська ОДА, Надзвичайні ситуації


Читайте також



Коментарі (0)
avatar