реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Сірожина квартира

Зразу скажу, що фамільярність в заголовку щодо народного депутата виправдана тим, що вони самі себе так називають – у них не прийнято по-батькові звати, а лише Сірожа, Таня і Петя, хоча тим сірожам може бути й за 50.

І наступне: мене порадувала Сірожина квартира. Не сама по собі – мені не цікаве приватне життя ні естрадних, ні політичних «звьозд» типу Лещенка. Порадувала реакція українського суспільства.
Он Мустафа Найєм – друг і соратник Сергія Лещенка – дивується, що багато народних депутатів – хабарників та казнокрадів з урядових кіл відверто радіють скандалу з квартирою Сергія Лещенка і не може взяти в тяму – чому ж така радість? Та дуже просто, Мустафа, радіють, що борець з корупцією, надія українських чесних громадян, виявився таким самим брехуном, як і вони. Як їм стало легше!

Саме брехуном. Бо квартира – навіть чотирикімнатна, навіть в елітному будинку – не вона є предметом заздрощів працюючих громадян, які за свою чесну зарплату не можуть купити і однокімнатну на околиці. Проблемою стала саме брехня.

Як влучно підмітила Мирослава Гонгадзе, «українська прозорість - це коли власник "неприбуткової" організації позичає народному депутату 150 тисяч доларів готівкою і народний депутат та частина суспільства вважають це нормою».

Мова йде про те, що сайт «Українська правда» числиться неприбутковою організацією, а Сергій Лещенко гроші на купівлю квартири, зокрема, пояснив позичкою в Олени Притули – співвласниці сайту. Виявляється, сайт мегаприбутковий. Проте, діти засновника сайту Георгія Гонгадзе не отримали від нього ні копійки… І чи варто тоді дивуватися, що сміливий розслідувач Сергій Лещенко не пише про Кучму й його зятя Пінчука, а красується на форумах у Давосі та в Ялті, організованих тим же Пінчуком для відбілювання Кучми? І чи ж варто дивуватися, що вбивство Гонгадзе досі не розслідуване? І чи треба нарікати тільки на владу, якщо отакі борці з корупцією обслуговують творців корупції?

Дніпровський бізнесмен Ігор Коломойський – людина малоприємна, але в цій ситуації його варто почути: «"Хочете знати, звідки у чесного журналіста та депутата Сергія Лещенка гроші на елітну нерухомість в центрі Києва? Можу розповісти! Але для початку нагадаю, чому ми в Дніпрі вважаємо Сергійка п.... У 2014 році після анексії Криму Сергій закликав новообраного президента Порошенка негайно боротися з новим "Кадировим" Коломойським і його приватною армією. Закликав розформувати спонсоровані нами добробати Дніпро-1, Дніпро-2, Кривбас, Правий Сектор і багато інших, яким наш Фонд оборони країни також надавав допомогу. Добробати, завдяки яким сепарська зараза не потрапила на більшу частину Донецької і Луганської областей, в Дніпро, Запоріжжя, Одесу, Херсон. По суті, Лещенко діяв на користь Росії і божевільного карлика. Так ось, основні джерела доходів:
1. Григоришин. Приклади - лояльне інтерв'ю на Укрправді, допомога з депутатськими запитами для друзів (http://gazeta.ua/.../_leschenko-vikoristovuyuchi-deput.../661175), лобіювання інтересів серед потрібних політиків.

2. Пінчук. Давав гроші як Лещенку, так і Мустафі. Всі атаки Лещенка на мене закінчилися із закінченням суду в Лондоні між мною і Пінчуком. І це не збіг.
3. Джинса на Укрправді від різних замовників. Серед клієнтів Сергія - від регіоналів до Тимошенко. У передвиборчий час за колонку або блог мінімальний прайс 10тис УСД. Звичайно, багато хто (переважна більшість) представників ЗМІ беруть гроші за публікації. Але не всі намагаються виглядати святими антикорупціонерами, європейськими політиками. Тому за лукавство Сергій повинен бути покараний. Як мінімум, презирством".

До речі, згідно з інформацією про доходи, отриманою від податкових агентів, у 1998-2016 роках Лещенко отримав 1 779 177 гривень. Притула за той самий період отримала 4 757 439 гривень доходу. Доход Топольської за 2005-2016 роки склав 254 405 гривень.
Загалом це складає 6 791 021 гривень.

Cумарний дохід народного депутата Сергія Лещенка, засновниці "Української правди" Олени Притули та співмешканки Лещенка Анастасії Топольської за 1998-2016 роки менше, ніж вартість квартири, яку Лещенко придбав у центрі Києва.

І ще раз до речі. Cергій Лещенко став народним депутатом за списком партії «Блок Петра Порошенка». Але тепер ввійшов у керівництво іншої партії – «Демократичний альянс». Якби був людиною прямолінійно чесною – вийшов би із депутатства, помінявши партію.

…Завжди прикро розчаровуватись в людях, на яких покладаєш надію. Після хворої спинальниці Юлі на високих підборах і голодуючої Надії з випираючими з футболки крижами українське суспільство спокійніше поставилося до брехуна – борця з корупцією. А це значить, що суспільство у нас здоровіше, ніж обрані ним владці.

Василь ЧЕПУРНИЙ

...А про обслуговування у російському банку та про роботу його співмешканки в Московії взагалі говорити не хочеться...






Теги:Василь Чепурний, Демальянс, Українська Правда, Корупція, Сергій Лещенко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar