реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Сибарит за державні гроші

Якось в одній з дискусій про Коболєва я пообіцяв, що ми ще дізнаємося багато цікавого про “сибаритство” цього “ефективного менеджера”. Коболєв так довго очолював Нафтогаз, що, звісно, почав думати, що це його власність. Зрештою, чому б і ні? В тебе ручна наглядова рада, якій ти платиш премії, а вона платить їх тобі. Ти витратив мільйони доларів на власну підтримку в США. Все просто супер. Саме час покращити собі умови роботи.

Незважаючи на сотні мільйонів премій, які отримував екс-очільник Нафтогазу, він вирішив не відмовляти собі і в інших “простих життєвих радостях”. Заробивши для держави в 2020 році мінус 19 млрд грн, це зовсім не стримало його від рішення орендувати новий офіс за... 960 млн грн!!!

Ще в квітні 2020 року правління Нафтогазу уклало договір про оренду офісу на Шовковичній 3 за 23,8 млн дол. на 10 років. Але вже в березні 2021 року, мабуть враховуючи “чудові” результати роботи за 2020, договір було переукладено на 35,6 млн дол і збільшився термін оренди до 15 років. Це вже я не коментую, що контрагентом в цій справі виступила компанія екс-регіонала Калетніка.

Як нам заявляли весною, Коболєва звільнили за його небажання давати гроші на Велике будівництво. Тобто на дороги - ні-ні, а собі на офіс під мільярд - без проблем. Всі ці розмови про ефективних менеджерів і реформи були нічим іншим як ширмою, за якою ховались звичайні розбещені розкішшю сибарити. І я, як людина, яка свого часу воювала з Бакуліним за влаштований ним дерибан і вишки Бойка, можу сказати, що Коболєв по масштабу якраз дійшов до рівня колишніх ригів.

Я в жодному випадку не виступаю проти нових офісів для держпідприємств чи органів влади. Навіть навпаки, я схильний думати, що радянський ремонт визначає радянське мислення. Але як то кажуть “і по скромніше можна бути”, особливо коли це не твої гроші, а державні.

Хоча про цю історію я знав ще в квітні, але мабуть на словах вона була б не повна. Нарешті, що таке жити на широку ногу можна побачити і на картинках. Ну, а вам вже судити про те, чи правильно було його звільняти.
А і давайте не забувати Наглядову раду. Яка в інтересах акціонера, тобто нас з вами, звісно ж за цим всім слідкувала і дала чудову оцінку “ефективному” менеджменту.

Віктор АНДРУШІВ



Теги:Нафтогаз, Коболєв, Віктор Андрушів, олігархат, шахраї


Читайте також



Коментарі (0)
avatar