реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Шукаєте працівників? З чого почати пошук?

Шукаєте працівників? З чого почати пошук? Перш за все обрати один з варіантів підбору кадрів, а їх, як мінімум, два – самостійний пошук та за допомогою посередницьких структур. До останніх належить і служба зайнятості, про переваги співпраці з якою розповідає начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Лисобикова.

- Якщо ви вирішили самостійно (чи за допомогою вашої кадрової служби) зайнятися підбором працівників, то вам доведеться зробити принаймні три кроки.

Крок перший – розповсюдження інформації про вакансію серед найширшого кола шукачів роботи. Для цього можна розмістити вакансію на власному сайті, подати оголошення у засоби масової інформації, звернутися до сайтів пошуку роботи. Щоправда, два останніх варіанти потребуватимуть певних фінансових витрат.

Проте, можна і не витрачати кошти – для цього варто звернутися до державної служби зайнятості, зокрема це можна зробити й через електронний кабінет роботодавця. Інформація про вашу вакансію буде розміщена на інформаційних стендах та на сайті служби, а також оперативно поширена у соціальних мережах. Фахівці можуть організувати для вас міні-ярмарок вакансій, запросивши у визначений час кандидатів, які відповідають вашим вимогам. Спілкування може проходити і по скайпу, якщо вам потрібні кадри з інших регіонів.

Шукати претендентів на роботу можна й по розміщеним ними резюме. Ознайомитися з базою резюме шукачів роботи можна, зокрема, на сайті державної служби зайнятості.

Крок другий - проведення співбесід з претендентами на роботу. У разі співпраці зі службою зайнятості, їх організацію візьмуть на себе її фахівці.

Крок третій – належне оформлення трудових відносин, що є гарантією соціального захисту для найманих працівників та стабільної роботи підприємств. Саме на цьому наполягає державна служба зайнятості.

Якщо ви плануєте довірити підбір персоналу посередницьким структурам, то знову ж таки повинні розуміти «ціну питання». За послуги кадрових агентств доведеться платити чималі кошти, тоді як служба зайнятості співпрацюватиме з вами безкоштовно. До того ж, ми здійснюємо підбір персоналу й на засадах рекрутингу, тобто на повному ринку праці.

Шановні роботодавці! Яким би чином ви не підбирали собі персонал, пам’ятайте, інформація про вакансії має подаватися до служби зайнятості. Цього вимагає чинне законодавство.

Чернігівський ОЦЗ



Теги:робота, вакансії, Чернігівський ОЦЗ, Центр зайнятості


Читайте також



Коментарі (0)
avatar