реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Штрафи за мову, або Брехня від міністра

Вже, мабуть, нікого не дивує той факт, що міністр культури Олександр Ткаченко регулярно шукає приводи для нападок на закон про мову. А оскільки знайти такі приводи не так просто, то він регулярно вдається до брехні.

От і в свіжому інтерв'ю "Українській правді" знову бачимо звичний набір штампів з московського наративу про "дві сторони" і те, як людей примушують розмовляти українською.

Договорився міністр до того, буцімто закон передбачає "штрафи за невикористання української мови в побуті" (подяка Kateryna Khoroshchak і Українська правда за редакційний коментар, який спростовує цю відверту неправду).

На жаль, ця позиція Ткаченка не обмежується лише словесними інсинуаціями. Вона має продовження у шкідницьких діях - починаючи від сприяння тому, щоб українофобський законопроєкт Бужанського замість смітника потрапив до сесійної зали і закінчуючи спробою зірвати законну процедуру призначення Уповноваженого з захисту державної мови і не допустити обрання достойних претендентів на цю посаду.

Не дивно, що за таких обстави мінкульт і близько не робить для розвитку і захисту мови того, що має робити за законом - проєкт програми сприяння опануванню української мови не внесений. Про курси української для дорослих, доступні підручники та посібники, якісну популяризацію мови годі й говорити.

Тарас ШАМАЙДА



Теги:українська мова, команда ЗЕ, Олександр Ткаченко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar