реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Штаб спротиву не визнає жодних "смотрящих"

"Обласний штаб спротиву не визнає жодних кураторів чи смотрящих від якої б то не було політичної сили" - наголосили члени штабу національного спротиву Едуард Альохін, Василь Чепурний та Олександр Машир на прес- конференції з приводу свідомого гальмування владою кадрових призначень.

Василь Чепурний, як керівник прес- служби обласного штабу, наголосив на заяві штабу - у ній Майдан не визнає відповідними люстраційним вимогам керівників обласних структур охорони здоров'я, служби автомобільних доріг, земельних ресурів, СБУ, податкової, воєнкома тощо. А в міліції та прокуратурі зміни обмежилися заміною перших осіб, чого явно недостатньо для проведення змін. "Люди вимагають не просто зміни прізвищ, а зміни системи роботи. Проте сьогодні так само процвітаютькорупція і хабарництво", - наголосив керівник прес- служби штабу.

Світлана Жимолостнова виступила проти начальника обласного управління охорни здоров'я Василькової, яка для себе створює якесь окреме відділення в пологовій лікарні.

Едуард Альохін: "П'ята колона із правоохоронних органів нікуди не поділась. В той же час нові кадри ставлять владу самоціллю - таке враження наче нова влада тільки присіла на стільчик старої влади, а та трохи подвинулась".

Олексій Корж: "Мені в обличчя казали, що будуть вбивати за Майдан ті, хто й досі служить у міліції. Зміни влади нема! В першу чергу це також стосується СБУ і військового комісаріату. Якщо гальмується створення територіальної оборони - хай нам дадуть зброю, будемо самі себе захищати від російських окупантів. А в той же час на обласному телебачення той же Білібаєв продовжує агітацію за Совєтський Союз, проти України. А мені він сміявся в обличчя і казав, що йому дорого ця посада дісталась, тож і заяву не хотів писати".

Олександр Машир: "У нас претензії і до нової влади, бо зрушень нема. Повільно міняємо обличчя, але не систему. І міська влада, і обласна адміністрація не спрацьовують належно. І не треба нам вішати на вуха про професіоналів - он Михайлик хіба не професіонал? Ще й як крав професійно!. В нашій області смотрящий просуває тих, хто служить йому особисто чи може за гроші".

Володимир Поліщук: "За рішенням штабу буде виходити люстраційний листок і ми витягнемо за вуха корупціонерів та хабарників!"

Ірина Березинець: "Штаб готує люстраційні списки чиновників, але вже зараз можу сказати, що начальник ДАІ створив систему, коли по 1200 гривень треба платити за права".

Віктор Лазар:" Боролися за зміну системи, а цього ми не бачимо. Знову може бути, як у 2004 році, коли помаранчева влада створила ще більшу корупційну систему. Чому досі нема закону про люстрацію?"

Вчора, після бурхливого засідання штабу, відбулася термінова зустріч членів штабу з головою обласної державної адміністрації, прокурором області на начальником УМВС. Але, як бачимо, самі розмови напругу не знімають.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:нові кадри, Люстрація, Чернігівська ОДА, штаб спротиву


Читайте також



Коментарі (0)
avatar