реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Щоб волосся не випадало

Напевне, сьогодні не так багато дівчат та жінок, які стовідсотково задоволені виглядом свого волосся: начебто і в перукарні бувають регулярно, і косметикою спеціальною користуються. А волосся все одно якесь тьмяне, ламке…
Як же зробити його пишнішим, густішим, блискучішим?

Є ціла скарбничка гарних масок. Не пошкодуйте часу – і ваша голівка привертатиме увагу своїм виглядом. Також не варто забувати рецепти наших мам і бабусь. Можна приготувати настій для полоскання з польового хвощу, пижма, шишок хмелю: пригорщу трави або кількох трав, змішаних порівну, залити 2 л окропу. А з коріння лопуха чи кори дуба робиться чудовий відвар: коріння чи кору залити окропом і кип'ятити 5-10 хв.
Споліскувати волосся треба правильно: помити голову, витерти волосся рушником і лише потім вологе волосся змити настоєм, загорнути у рушник і деякий час так потримати.

Маска від випадання волосся №1

Для запобігання випаданню волосся, якщо ви в поважному віці, застосовуйте маску на реп`яховій олії. Треба взяти 40 грам свіжого подрібненого кореня лопуха, потім настояти його в 100 грамах соняшникової, оливкової (а краще всього, мигдальної) олії протягом 10 діб, проварити цей настій на повільному вогні протягом 15 хвилин.

Маска від випадання волосся №2

Можна застосувати і відвар з суміші кореневищ лепехи і лопуха в співвідношенні 1:1. Шість столових ложок суміші залити літром води і кип`ятити протягом 15-20 хвилин. Дати остигнути і настоювати в теплому місці. Втирати в шкіру голови 2-3 рази в тиждень. Це добре укріплює і оздоровлює волосся.
Іноді в цю суміш додавали (з розрахунку на 1 літр води) дві жмені шишок хмелю. Волосся треба мити цим відваром 3 рази в тиждень.

Маска від випадання волосся №3

Ще рецепт маски із застосуванням реп`яха. Для того, щоб запобігти випаданню волосся і навіть наростити його кількість, необхідно втирати в голову цибуляний сік з коньяком і відваром коріння реп`яха. На одну частину коньяку слід брати чотири частини коріння реп`яха.
Рекомендують і інший варіант маски від випадання волосся. Приготувати наступну суміш: 1 частина коньяку, 4 частини процідженого соку цибулі, 6 частин відвару коріння реп`яха. Втерти в шкіру голови. Покрити голову рушником для зігрівання на дві години, після цього вимити. Повторювати щотижня.

Маска від випадання волосся №4

Особливо корисним буде миття волосся відваром ромашки (20 грамів ромашки на літр води) блондинкам. Їх волосся після цього приймає красивий золотистий відтінок.
Фахівці стверджують, що недостатнє живлення шкіри голови - основна причина ламкості та випадіння волосся, а також його електризації та надмірної жирності. Дуже часто погане волосся мають ті, хто вимушений у приміщенні покривати голову (медики, кухарі тощо). Тому в приміщенні по можливості варто знімати головний убір, щоб волосся відпочивало, а шкіра голови дихала.

Але без головного убору теж не можна обійтися, коли на вулиці мороз або надмірна спека. Щоб волосся було здоровим, потрібно постійно стимулювати кровообіг і живлення шкіри голови за допомогою масажу.
Масаж робиться спеціальною масажною щіточкою обережно, але водночас інтенсивно: вперед назад, зліва направо і навпаки. Дуже корисними є наступні рухи: запустити розчепірені пальці у волосся і стиснути їх у кулак.




Теги:випадання волосся, маска, густе волосся, масаж голови


Читайте також



Коментарі (0)
avatar