реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Щоб не затопило...

Держекоінспекцією у Чернігівській області перевірено 15 суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства, діяльність яких здійснюється в зоні можливого затоплення. Надано 7 приписів на усунення виявлених порушень.

До адміністративної відповідальності притягнуто 7 осіб, накладено штрафів на загальну суму 1190 грн. По матеріалам перевірок пред’явлено 8 претензій на відшкодування збитків, завданих державі в результаті порушення вимог природоохоронного законодавства, на загальну суму 77195 грн.

Інспекцією проводяться перевірки стану та готовності гідроспоруд, меліоративних систем, накопичувачів стічних вод, впорядкованості сільських та селищних сміттєзвалищ, стану золо і шламонакопичувачів та місць зберігання непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин. В ході проведених перевірок фактів забруднення навколишнього природного середовища в зонах впливу весняної повені не виявлено. Споруди знаходяться в задовільному стані.

В той же час здійснені перевірки стану водних об’єктів, прибережних захисних смуг та водогосподарських споруд на території Козелецького, Ніжинського, Прилуцького, Ічнянського, Чернігівського районів. Встановлено, що зони можливого підтоплення знаходяться в задовільному санітарно-екологічному стані.

Тетяна ВОЙТЕНКО,
головний спеціаліст у зв’язках
з громадськістю та ЗМІ
Держекоінспекції



Теги:Повінь, екологічна інспекція, підтоплення


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А чи перевірили громадські вбиральні в зоні підтоплення на пляжі золотий берег? як фекалії по Десні попливуть потім зрозуміють
avatar