реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Що треба негайно змінити на сайті у 2021 році для найкращого просування

Для більшості компаній сайт є головним джерелом нових клієнтів. Та щоб підтримувати зацікавленість людей у продуктах чи послугах, розміщених на онлайн-ресурсі, треба постійно його розвивати й встигати за всіма трендами.

Експерти у сфері веб розроблення компанії Business Site допомогли розібратися, які зміни обов’язкові для сайтів у 2021 році, щоб вони повною мірою реалізували свій комерційний потенціал.

з 16 січня 2021 року повинна відбутися українізація сайту


Запуск української версії


У першу чергу фахівці радять зробити якісний переклад сайту українською. Згідно з законом "Про забезпечення функціонування української мови як державної" з 16 січня 2021 року повинна відбутися українізація сайту. У Business Site пояснили, що весь контент, технічні елементи й графічна частина за замовчуванням має надаватися державною мовою. При цьому дозволено мати й кілька версій сайту – користувач може сам обрати відповідний варіант.

Експерти дають такі технічні рекомендації під час розроблення української версії сайту:
  • замовте дизайн зручного перемикача мов;
  • перекладіть слова на зображеннях та інфографіці;
  • додайте префікс “/ua” до URL української версії сторінок сайту;
  • дайте українською метатеги.


На час робіт із перекладу сайту фахівці радять закрити версію від роботів пошукових систем. Зручніше за все це зробити у файлі robots.txt, прописавши необхідні інструкції. Відкривати для сканування український варіант ресурсу можна лише після повного тестування й усунення критичних помилок.

Сайт повинен мати сертифікат безпеки SSL


Впровадження протоколу https


У 2021 році кожен сайт, який хоче отримувати органічний трафік із пошукових систем, повинен мати сертифікат безпеки SSL. Якщо він є, назва ресурсу починається з префіксу “https”. Браузер Chrome Google ресурси з https помічає як безпечні й одразу запускає на них користувачів.

Перед входом на сайти, де відсутній SSL-сертифікат, обов’язково з'являється попередження, що персональні дані наражаються на небезпеку. Це бентежить користувачів і значно знижує відвідуваність таких ресурсів. Окрім цього, вони ще й втрачають свої позиції, знижуючись у рейтингу пошукової видачі.

Робіть безпечний і зручний сайт для людей – вони обов’язково це оцінять.



Теги:SSL, Business Site, веб просування, технології, споживач, інтернет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar