реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Ще одне скандальне будівництво - дерибан

Фірма-забудовник «Геліодор», керівником якої є Лев Соронович, продовжує будівельні роботи по вул. Князя Чорного 4а, навпроти Єлецького монастиря, незважаючи на припис від Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА про негайне припинення будь-яких земельних робіт, пов’язаних з переміщенням ґрунту.

Про це сьогодні, 13 жовтня, розказав вчений секретар національного архітектурно- історичного заповідника "Чернігів стародавній" Сергій Черняков, повідомляє сайт ПіК.

Відповідно до документів, які Черняков показав журналістам, проект будівництва не був погоджений з Департаментом та з національним архітектурно- історичним заповідником "Чернігів стародавній". КП «Чернігівбудінвест», якому Чернігівська міська рада і виділила цю земельну ділянку, яку згодом комунальне підприємство передало приватному забудовнику, без отримання дозволу на продовження земельних робіт після частково проведених археологічних досліджень цієї ділянки розпочало будівельні роботи, зокрема, будівництво підвальних приміщень.

Таким чином, за словами Сергія Чернякова, будівельні роботи, які зараз проходять на земельній ділянці по вул. Князя Чорного 4а, є незаконними. Тому, він написав звернення до міської та обласної прокуратури з проханням розібратися у даній ситуації.

Нагадаємо, що депутати Чернігівської міської ради під час 51 сесії виділили 0.2200 га по вулиці Князя Чорного, 4-а комунальному підприємству «Чернігівбудінвест», яке, в свою чергу, вже передало землю фірмі-забудовнику «Геліодор».

Спочатку там планувалося будівництво одного житлового будинку, у вигляді літери «Г». Тепер, через насипний грунт, забудовники вирішили побудувати два будинки, які розміщуватимуться один навпроти іншого.

Ці два будинки налічуватимуть по 40 квартир кожний. Також, будуть збудовані підземна парковка для машин та дитячий майданчик у парку, навпроти Будинку культури будівельників.

Таким чином, Олександр Соколов намагається нажитися на землі в історичному центрі Чернігова перед своїм програшем на виборах?



Теги:Олександр Соколов, Єлецький монастир, незаконне будівництво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar