реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Проект забудови від Сороновича- Соколова відхилено

Проект скандального будівництва навпроти Єлецького монастиря таки подали на архітектурно-містобудівну раду у Чернігові (будинок вже споруджується, а лише зараз його запропонували на розгляд!).

"Багато цікавого було на цьому архітектурно-представницькому органі міськради, - пише у мережі Фейсбук вчений секретар Національного архітектурно- історичного заповідника "Чернігів стародавній" Сергій Черняков. - Нагадаю, що проект розробляло ТОВ «Архітектурне бюро «СКП-Плюс», керівник – Бережна Лариса Анатоліївна".

Вона є дружиною заступника міського голови Бережного. Логічний ланцюжок доволі прозорий. Не треб нагадвати - хто поки що є міським головою Чернігова?

Приємно відзначити, що архітектори міста розкритикували і не дали «добро» на спорудження сучасного будівельного монстра біля унікальної пам’ятки домонгольського періоду – Успенського собору ХІІ ст.

Як повідомляє Сергій Черняков, на нараді був присутній і заступник голови міськради Віктор Бережний. Згадаємо його слова, коли його тільки було призначено на згадану посаду (у листопаді 2013 року): «Коли ми з дружиною вперше приїхали до Чернігова у 91-му як молоді спеціалісти після інституту, місто нас просто вразило: красиве, чисте, квітуче, з неймовірними трояндовими клумбами. Шкода, що пізніше воно дещо втратило своє обличчя, але в останні роки відновлює і квітники, і красиві фасади. Я хотів би повернути частинку того Чернігова. Це і є основна мета моєї роботи: щоб наше місто ставало ще кращим, красивішим і головне – людянішим».

А виходить, що дух наживи переважив усе...

Архітектори відзначили, що проект порушує правила забудови в охоронній зоні і щодо висотності, і щодо паркінгу, і багато інших моментів. Проект відправлено на доопрацювання.



Теги:Олександр Соколов, Єлецький монастир, незаконна забудова, вена, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Треба було послати у ду#у проектанта і забудовника разом з міськрадою. PS. бережний називав, у одному зі своїх інтерв*ю ТВ, захисників Кордівки нелюдами так чого ще чекати від цього ....на чи ....ла. І взагалі яка забудова в 100 метрах від Чорної могили і 10 від монастиря на кістках і історії міста?
avatar