реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Щастя не десь там – воно вже тут!

Поняття про щастя у кожного своє: скільки людей, стільки й понять. Для когось – це діти, для когось – шмат сала, ще для когось – можливість творчості. Кожен розуміє щастя по-своєму. Але всіх нас об’єднує одне – наші відчуття у ту мить, коли отримуємо бажане або омріяне. І цю мить так хочеться затримати. Бодай у пам’яті…

А люди знаючі вже давно розкрили секрет: відчуття щастя незатребувано дрімає всередині кожного з нас. Поки ми невтомно ганяємося за зовнішнім і матеріальним, емоції наші притуплено мовчать. А коли досягаємо бажаного, то порадіти б, так вже й сил немає…

Шлях успішного інструктора

Чернігівка Оксана Орда стала інструктором з фітнесу далеко не одразу. Спочатку було навчання у ніжинській школі, потім — на факультеті російської філології Ніжинського педагогічного університету. А ще вона з самого дитинства невтомно займалася танцями, відвідувала студію народного танця. І без танцювальних ритмів погано уявляла своє подальше життя.

Потім було знайомство з молодим священиком отцем Євгеном — в обох виявилося дуже багато спільного. Адже Оксана змалечку не просто вірить у Бога, а й повсякденно відчуває у своєму житті Його присутність.

— Якою б сильною не була людина, — говорить Оксана, — сили її все одно обмежені. І мені, приміром, завжди допомагав і допомагає Господь.

Тож життя матушки Оксани проходить не лише у звичайних жіночих клопотах, а й у щоденноому спілкуванні з Отцем Небесним. Цього в молодій родині навчаються й дітлахи -- 6-річний Богданчик та 4-річна Соломія.

Спілкуючись з розважливою, спокійною й серйозною матушкою, яка є сьогодні дуже успішною жінкою, має пристойну заробітну плату, гарну родину, здається, що так було завжди. Але це — ілюзія. Далеко непростим був шлях Оксани до сьогоднішнього врівноваженого стану. Вона здолала чимало проблем і власних комплексів.

— Я зрозуміла й переконалася, — говорить молода жінка, — що проблеми нам даються для того, щоб стати мудрішими. І спокійнішими. Людина є своєрідним магнітом і притягує до себе всі обставини свого життя. Що ми говоримо, те й притягуємо у своє життя.

Звичайно, самотужки людина мало на що здатна — завжди потрібен хтось, хто підтримає й повірить у неї. Такою людиною для Оксани став її чоловік — отець Євген. Коли у неї бували періоди зневіри у власні сили і в те, що вона зможе досягти чогось суттєвого, то чоловік невтомно повторював: «Я вірю в тебе! Ти будеш серед найкращих інструкторів Чернігова!»

Так і сталося. А ще Оксані для підвищення професійного рівня дуже допомогло заняття мережевим бізнесом у компанії «Мері Кей» — вона набула чимало знань із психології, аспектів спілкування з різними людьми тощо, навчилася програмувати себе на успіх.

Фітнес-клуб

Сьогодні фітнес-клуби стають не лише спортивними центрами, а дають людям можливість об’єднатися довкола інтересів. Чернігівський фітнес-клуб «Майстер-клас» — серед таких.

Як розповідає Оксана Орда, тут спостерігається тенденція, коли люди приходять займатися цілими родинами, адже у клубі є чим зайнятися і дітям, і жінкам, і чоловікам.

Ми часто перебуваємо у пошуках за щастям, а воно таке примарне, відвідує нас так рідко… Як же зробити так, щоб відчуття щастя в нас не згасало? Виявляється, дуже просто, переконує Оксана. Треба дати тілу фізичне навантаження. Не виснажливе, а посильне. Якраз заняття танцями, аеробікою, у фітнес-центрах сприяють виробленню в організмі ендорфіну, так званого гормону щастя. Оксана Орда належить до тих, хто давно переконався в цьому на практиці.

— Знаєте, у людей, які ходять до нас на заняття, практично не буває депресій, — розповідає Оксана. — У них постійно розширюється коло знайомих. Вони взагалі хворіють нечасто. Гормон щастя, який виробляється під час занять, не пропустить жодних мікробів! Людям, які займаються в нашому центрі, просто ніколи сумувати!

Інеса ФТОМОВА

На фото: Оксана Орда -- на передньому плані в центрі.

Фото Валерія СЕНЧУКА




Теги:здоров'я, ендорфіни, Валерій Сенчук, фітнес-клуб, гормон щастя, Мери кей, аеробіка, Отець Небесний, депресія, Інеса Фтомова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar