реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Шанс для безробітних жінок є!

На базі Чернігівського громадського комітету захисту прав людини відкривається Центр правової допомоги безробітним жінкам. Діяльність Центру відбуватиметься у тісній співпраці з Чернігівським міським центром зайнятості.

В Чернігові під час Ярмарки вакансій та професій відбулася презентація Центру правової допомоги безробітним жінкам. Як зазначила під час презентації юрист Центру Наталія Піддубна: «Проект спрямовано на допомогу, зокрема правову, одній з найбільш незахищених частин нашого суспільства - безробітним. Більшу частину цієї групи складають жінки-безробітні. До того ж, в Україні історично склалася ситуація, при якій влаштуватися на роботу жінці значно складніше ніж чоловікові, особливо складно отримувати на рівних умовах оплату праці. Поруч із упередженістю громадської думки щодо рівності жінок і чоловіків, головною проблемою є відсутність необхідних знань у жінок щодо захисту своїх гендерних та трудових прав».

Директор Чернігівського міського центру зайнятості Олександр Зевченко привітав відкриття Центру правової допомоги безробітним жінкам. Він зазначив, що останнім часом почастішали випадки порушення трудового законодавства, особливо з боку роботодавців, які відкрито займаються дискримінацією безробітних, особливо жінок. Безробітні ж, в свою чергу, не мають можливості адекватно реагувати на ці утиски через низьку правову культуру і слабке знання трудового законодавства. Жінки, які втратили роботу, у своїй більшості не мають можливості самотужки розібратися в нашому дуже складному законодавстві. А для звернення по юридичні консультації в них просто не вистачає грошей. Тому діяльність Центру правової допомоги допоможе безробітним, що звертатимуться до Чернігівського міського центру зайнятості.

Основні завдання діяльності Центру:

• надання безкоштовної допомоги безробітним жінкам з позиції рівних можливостей для відновлення порушених прав у сфері трудових відносин та допомога у вирішенні трудових конфліктів з роботодавцями, у т.ч. за допомогою "гарячої" телефонної лінії;

• підвищення правових знань жінок шляхом видання та розповсюдження інформаційних матеріалів, що містять інформацію про правові методи вирішення найбільш типових порушень з боку роботодавців, що стосуються прав жінок, гендерної рівності на робочому місці або сексуальних домагань з боку колег по роботі або керівництва;

• безпосередня діяльність з роботодавцями з метою запобіганню порушенням законодавства про працю і гендерної рівності відносно до співробітників;

• роз'яснювальна та просвітницька діяльність з безробітними жінками з метою запобігання торгівлі людьми та переправленню їх до інших країн з метою незаконної експлуатації.

Центр правової допомоги безробітним жінкам м.Чернігова працює за адресою: м.Чернігів, вул.Горького 57 з 10.00 до 16.00. Телефонна “гаряча лінія”: (0462) 612-532.




Теги:жіноче безробіття, центр допомоги, допомога жінкам, безробіття


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А що ж робити безробітним чоловікам?
avatar
2
Що робити безробітним чоловікам?
Чекати біля телевізора, поки не відкриють Центр правової допомоги безробітним чоловікам!
avatar
3
Шукати безробітних жінок :)) або створювати власні комітети
avatar