реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Шановні платники ПДВ!

З 1 січня 2012 року податкові накладні в яких сума податку на додану вартість становить понад 10 тисяч гривен та податкові накладні (незалежно від суми ПДВ), виписані при здійсненні операцій з постачання підакцизних та імпортних товарів, підлягають обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (пункт 11 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України).
ДПІ у м. Чернігові звертає увагу, що відповідно до пункту 201.10 статті 201 розділу V Податкового кодексу України при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку  продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних та порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов'язку включення суми податку на додану вартість, вказаної у податковій накладній, до суми податкових зобов'язань за відповідний звітний період.
ДПІ у м. Чернігові





Коментарі (0)
avatar