реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Севастопольські студенти демонстративно виконали Гімн України

28 березня в Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості (колишнє військово-морське училище, яке готувало інженерів для атомних підводних човнів і відоме як «Голландія») відбулася церемонія спуску державного прапора України і підйому прапора РФ.

Під час виносу державного прапора України значна частина студентів почала хором співати державний гімн України і продовжувала спів без музики після того, як була поспішно вимкнена фонограма. Після спроби в.о. ректора перервати спів студенти почали скандувати "Слава Україні", "Героям слава", "Україна понад усе", "Смерть ворогам", - повідомляє blackseanews.

Під час подальшої процедури підйому російського прапора і виконання гімну РФ десятки студентів демонстративно покинули плац.

За 2 дні до цього " ​з метою стабілізації ситуації в Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості" рішенням координаційної ради з організації Севастопольського міського управління від керівництва навчальним закладом був відсторонений його ректор Михайло Дивізінюк, що відмовився, як повідомляють джерела, піднімати державний прапор РФ над будівлею вузу і переходити в правове поле РФ.

Ректор мотивував свою позицію тим, що СНУЯЕіП є не тільки вузом, а й чинним ядерним об'єктом України, зареєстрованим у МАГАТЕ, на який поширюється міжнародне право у сфері ядерної енергетики - на території вузу знаходиться діючий (!) ядерний реактор невеликої потужності, який охороняється спецпідрозділом внутрішніх військ України з ядерної безпеки.



Теги:Гімн України, Україна - Росія, російська окупація, севастополь, Крим


Читайте також



Коментарі (0)
avatar