реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Сергія Журмана затримано на хабарі

Щойно стало відомо, що Сергія Журмана, голову Чернігівської районної державної адміністрації, взяли на хабарі.

Як ідеться в заяві Чернігівської ОДА, його затримано під час отримання хабаря в розмірі 10 тисяч доларів
за «сприяння» у зміні цільового призначення земельної ділянки загальною площею 6 га на території Чернігівського району.

Тепер голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко звернулася до Офісу Президента України з поданням щодо звільнення голови Чернігівської РДА. Та весь гумор ситуації в тому, що та ж така Анна Коваленко, за нашими даними, нещодавно зробила подання на призначення Сергія Журмана головою великого об'єднаного Чернігівського району...

Хто вкрав 700 гривень?

Він був скромним і бідним працівником офісу партії. І непоганої ж партії – звалась «Реформи і порядок». Працював викладачем. Числився демократом. Наче й патріотом. Та тільки став виконуючим обов’язки голови ОДА – як підмінили. Звісно, ніхто з 40 тисячами не піймав, але із гуртожитку переселився з сім’єю у квартиру, раптом з’явилась машина недешева, яку на всю річну зарплату держслужбовця не купиш, а пихи стало стільки, що й через губу здороватись став зі своїми колишніми соратниками. Зате обнімався до поцілунків а-ля Брежнєв\Хонеккер із відомим сновським бандюганом – власником підпільних пилорам і, попутно, депутатом обласної ради.

Головою ОДА він не став – при не дуже чіткій, скажемо м’яко, кадровій політиці Президента Порошенка, все ж перевагу Сергію Журману не надали. Проте при Зеленському його водрузили на вакантне і малопривабливе вже крісло голови Чернігівської РДА. Як не дивно для колишнього демократа, але районна газета «Наш край» різко стала друкувати, бува, в одному номері по три портрети різко шанованого Сергія Журмана . Та це дрібниці.
Як дрібницею є і зникнення конвертів, що докладалися до почесних грамот від районної адміністрації – так 18 вересня вручили лісівникам порожні обкладинки. Дрібниця, звісно, ті 100 чи 200 гривень, тим паче для небідних лісівників, але ж важливий сам факт.

А розпорядженням по РДА № 264 було передбачено виділення тих невеличких коштів для нагороджень. До речі, тим же розпорядженням і почесну грамотку редакції газети виділено, що його так хвалила… Лісівники, яким я телефонував, підтвердили – грошей до грамот не докладали при врученні. Куди ж поділися гроші?
Сіє тайна єсть, але невелика. Бо якщо голова РДА забирає у військкомату папір, виділений в межах допомоги від районної ради, а потім, коли його бачать у кабінеті голови – повертає і те ж саме проробляє з бензином – то яка тут тайна?

Хоча, можливо, більш точно може розповісти Тетяна Бахмат, яка числиться в бухгалтерії районної лікарні, але постійно перебуває біля голови РДА, а машина її так любовненько біля машини Журмана днями тулиться під РДА. Сергій Журман – чоловік молодий, енергійний, тож йому якби постійний медичний контроль і не потрібен та й бухгалтерка, хоч і рахується в лікарні – не лікарка. Що вони там роблять у кабінеті, коли зачинено, та в машині після роботи – хай виясняє жінка Сергія Журмана. Нас же цікавить – хто вкрав 700 гривень? Адже клептоманія і державна посада – речі якби несумісні. Але в кадрах Зеленського можливо все – вам мало Сивохо, Фокіна та інших трофімових, щоби ото із якогось маленького Журмана дивуватися?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Василь Чепурний, Чернігівська ОДА, хабар, Корупція, Сергій Журман


Читайте також



Коментарі (0)
avatar