реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Сергій Соломаха: «Безкоштовний сир буває тільки …. з «дерибану» землі»

Сергій Соломаха у партійному списку Української народної партії до Чернігівської обласної ради разом із Валерієм Сараною очолюють команду однодумців. На прохання прес-служби обласної організації УНП він відповів на наші запитання.
— Сергію Васильовичу! Чому відбувається «повзуче» винищення зелених насаджень у містах ? Хто отримує від цього зиск?
— На жаль, і Чернігів в цьому питанні не пасе задніх. У цьому можуть переконатися усі, здійснивши прогулянку по вулиці Щорса, колись Вокзальна, яка за багатьма параметрами нагадує київський Хрещатик.
За останні роки «батьками міста» тут скандально було «вчавлено» аж сім споруд: від підземного «Акваріуму» на проспекті Миру до двох висотних житлових будинків на «Кругу». При цьому було знищено десятки дерев, в т.ч. двохсотлітні дуби.
Звернемо увагу на те, що всі ці споруди, розташувалися або на землях, що належали міській лікарні №1, будинку культури, дитячому садочку, перебудованого під ЖРЕД-9, або у парку на проспекту Миру та прибудинкових територіях. Тобто на землях, що знаходиться у підпорядкуванні міських чиновників та комунальних закладів міста, а не приватних осіб.
— Чому побудовані житлові будинки так і досі залишаються напівпорожніми, а на деяких торгово-офісних об’єктах будівельні роботи «заморожені»?
Ці споруди будувалися не стільки для задоволення потреб чернігівців, скільки для отримання надприбутків будівельникам. Їх отримати завадила світова криза…
І це не випадково, бо при комплексній забудові міста стільки, як при точковому «дерибані» землі, що належить усій громаді, надприбутків не отримаєш. Саме за рахунок них, як правило, і фінансуються виборчі кампанії можновладців.
— Отже, відповідальність за «дерибан» землі та знищення зелених зон міста несуть корумповані високопосадовці та ділки-депутатати у міській раді?
— На жаль, не тільки. Моральну відповідальність несуть і деякі чернігівці, ласі на дармову «благодійну» допомогу, «безкоштовне» медичне обстеження, газети тощо. Саме на їх голоси на місцевих виборах і розраховують ділки та високопосадовці, які за змовою здійснюють «дерибан» землі у місті.
Скажу відверто, вся ця «дармовщина-безкоштовщина» для виборців робилася і буде завжди робитися за кошти, отримані або від корупційних схем з «дерибану» землі, або від розкрадання бюджетних коштів.
— Ви балотуєтеся до обласної ради по Новозаводському виборчому округу у Чернігові. Які проблеми розвитку міста залишаються «за кадром» і не вирішуються?
Десятки років забалакується і не здійснюється комплексна забудова міста згідно генеральних планів. Це, в першу чергу, прорізки вулиці Любецької до проспекту Перемоги та від проспекту Перемоги до вулиці Рокосовського, а також будівництво вкрай потрібного шляху з вулиці Щорса на «Шерстянку».
Цьому потрібно покласти край. Виборці нарешті повинні зрозуміти, що безкоштовний сир буває тільки…

Прес-служба Чернігівської обласної організації УНП





Коментарі (7)
avatar
1
Одні слова... І не набридло партійним діячам за стільки років. Яке відношення мають Соломаха та Сарана до зелених насаджень та споруд Чернігова? Що називається -- прокинулись! А головне -- пригадайте отой жалюгідний відсоток, який набрала УНП на минулих виборах. Оце і все...
avatar
4
Шановний місцевий житель, дійсно ми з Сараною не знищували зелені насадження і не дерибанили землю.
А щодо прокидання, треба читати хоча б "Сіверщину" за останні 15 років.
І не набридне поки такі місцеві незнайки блукають по Чернігову і нічого не пам"ятають про минуле і головне не хочуть пам"ятати.
avatar
2
Так эти лидеры так называемые уже старые :) Они же ничего не смоглми сделать когда люди были за них. Так что же снова лезут наверх? Дорогу-- молодым!
avatar
5
Max, у 1989 - 1992 рр. нам казали, що ви рухівці занадто молоді і не маєте досвіду, щоб йти у владу (ВОНИ рвуться до влади - головне звинувачення нас у ті роки) і голосували за партноменклатуру, яка вже накрала і їй менше треба буде докрадати.
Сьогодні - максималісти кажуть, що ми вже старі...
То де ж золота середина !
Тому так і живемо, бо сповідуємо крайності.
avatar
3
Ни "молодые", ни "старые" ничего сделать против коррупции не смогут. А коррупция - она непобедима (пока). Сотни лет, в развитых капиталистических странах, пролетариат борется с богачами за свои права и безрезультатно. Кстати, напомню, словом "пролетариат" в настоящее время называют социальный класс, НЕ ИМЕЮЩИЙ собственности на средства производства, для которого основным источником средств для жизни является ПРОДАЖА собственной рабочей силы. К пролетариям относятся не только рабочие, но и «пролетарии умственного труда», в том числе работники нематериального производства, то есть и те лица, которые вынуждены жить своим трудом. Все те безобразия, указанные в статье, и ещё многие другие, показывают нам - на кого сейчас работает местная власть и чьи интересы защищает. Я думаю, нынешние выборы мало что изменят в жизни города и людей, потому что до сих пор наши избиратели ИЩУТ своего доброго олигарха. Удивительно - люди выбирают капитализм, но тут же требуют социалистических льгот и морали. Жалуются на безработицу, маленькую зарплату, пенсию, бандитизм, наркоманию, проституцию, несправедливость, коррупцию, платную медицину и образование и т. д. Вот вы мне скажите - "Ну какой олигарх захочет делиться с вами наваром? Никакой!" Например, если вы торгаш - вы захотите сбрасывать цену на свой товар ради бедного? Нет! Вот так и она - наша власть. Своя рубашка ближе к телу. Так что думайте - чего вы хотите, и потом не плачьте.
avatar
6
"Молодий-старий"... Немає різниці якого віку людина потрапить до ВЛАДИ, головне, щоб вона піклувалася і про тих же самих літніх людей, і дбала в той же час про молодь... А найголовніше - щоб, ставши депутатом, ОБРАНЕЦЬ не забув про обіцяне і сам залишався ЛЮДИНОЮ!!! Тоді, я думаю, скрізь буде ПОРЯДОК!!! ГОЛОСУВАТИ ж будемо тільки за ЧЕСНИХ ПАТРІОТІВ!!!
СЛАВА УКРАЇНІ!!!
avatar
7
"ГОЛОСУВАТИ ж будемо тільки за ЧЕСНИХ ПАТРІОТІВ!!!"
А где их взять, честных?
avatar