реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Сергій АВЕРЧЕНКО: Всі обіцянки, які давав Президент, на 100% не виконані»

«Всі обіцянки, які давав Президент, на 100% не виконані», - про це під час прес-конференції Чернігівської обласної організації партії «Удар Віталія Кличка» на тему «Два роки Януковича – Азарова: в кого покращилось життя?» заявив голова обласного осередку партії Сергій Аверченко.
З метою підведення підсумків дворічної діяльності Президента Януковича та Уряду Азарова 5 березня до Експертного клубу «Чиста політика» завітали Сергій Аверченко та депутат міської ради від партії «УДАР» Костянтин Іванов.

Серед основних тез, які свідчать про провальну політику діючої влади, «ударівцями» були наведені такі:

- досі не вирішені соціальні питання (падіння рівня життя населення, зменшення прожиткового мінімуму в порівнянні з фактичним прожитковим мінімумом 2011 року, затримки виплат при народженні дитини на противагу обіцянкам збільшити ці виплати);
- не дотримання норм демократії (несанкціоновані арешти політичних опонентів, збільшення втричі в порівнянні з 2009 роком кількості смертей затриманих у відділках міліції);
- накопичення боргів замість обіцяного входження України до 20 найрозвинутіших країн світу (сукупний державний борг України сьогодні становить 59,216 млрд. доларів);
- податковий кодекс, що поставив на коліна підприємців країни замість обіцянки запровадити податкові канікули та створити сприятливий інвестиційний клімат (в 2011 році в країні припинили роботу понад 245 тис. підприємців)
- повна неспроможність влади подолати корупцію в країні (Україна опустилась з 134 у 2010 на 152 у 2011 місце за рейтингом корумпованості, опинившись поруч із Таджикистаном, Нігерією та Угандою);
- погіршення взаємовідносин з Євросоюзом та Російською Федерацію замість обіцянки побудови «дружніх і взаємовигідних відносин» (це і фактично зірване через політичну корупцію в країні підписання Угоди про асоціацію і вільну торгівлю з ЄС, і непрозорість ведення газових переговорів, тощо).

«Влада це не лише посада і привілеї, в першу чергу, це – відповідальність. І кожен політик, тим більше при владі, повинен відповідати за свої слова, і дії, - наголосив пан Аверченко. - І ми бачимо, що два роки пройшло, але ніякого зрушення в кращу сторону, навіть, натяків на те, що буде краще життя у нас немає».
Костянин Іванов зазначив, що не зважаючи на те, що було збудовано нову вертикаль влади (навіть, з відрядженням людей з одних областей до інших) в країні не існує системи цінностей: громадянських, суспільних, моральних – правил, за якими будується суспільство. «Поява нових мільярдерів – це єдина цінність яка була де-факто, але, вона не може вважатись чимсь таким, на чому будується і сьогодення України, і майбутнє України. Державність або державництво також декларується, а не будується. Чому? Тому, що нема незалежного суду, нема такої сили, щоб не опускатися до переслідування політичних опонентів, нема цінності, яка є єдиною демократичною цінністю у всьому світі – дотримання прав і свобод людини », - підкреслив він.

Відповідаючи на запитання журналістів політики ще раз наголосили на готовності «УДАРу» підтримати єдиних кандидатів в народні депутати від опозиції, яких під час соціологічного опитування (праймеріз) визначать виборці.

На думку політиків для помітних зрушень в соціально-економічній сфері Україні достатньо п’яти років (цього часу достатньо, щоб запустити нині простоюючи підприємства та забезпечити прозору сплату податків в бюджети всіх рівнів) за умови обрання в керманичі країни морального лідера. Таким моральним авторитетом, на думку Сергія Аверченка та Костянтина Іванова, може стати лідер партії «УДАР» Віталій Кличко.



Теги:вибори -- 2012, удар, Кличко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar