реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Середній клас у дії

Ефективність економіки області в значній мірі залежить від розвитку малого підприємництва. Воно сприяє розширенню виробничої сфери, насиченню ринку товарами, надходженню коштів до бюджету, забезпечує створення додаткових робочих місць.
У 2008р. на Чернігівщині в розрахунку на 10 тис. осіб наявного населення припадало 50 малих підприємств (в Україні – 72 підприємства).
Упродовж минулого року в малому бізнесі було зайнято понад 41 тис. осіб, що складало близько 28% від загальної кількості працюючих на підприємствах-суб’єктах підприємництва. У середньому на одному малому підприємстві працювало 7 осіб. Середньомісячна заробітна плата одного працівника малого бізнесу, задекларована в державній статистичній звітності становила 815 грн. (в Україні – 1047 грн.).
Малими підприємствами області було реалізовано продукції та надано послуг на 5,1 млрд.грн., що становить 26% загального обсягу реалізації. Більше половини обсягів (59%) припадало на малі торговельні підприємства, 13% – промислові, 8% – будівельні, 6% – підприємства, що займалися операціями з нерухомим майном, орендою інжинірингом та наданням послуг підприємцям.
Малі підприємства за 2008р. одержали прибутковий фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування в сумі 133,1 млн.грн.

Головне управління статистики
у Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar