реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Серед найбільших платників податків - освітяни та міліціонери

Протягом І півріччя 2010 року податківцями виконано завдання по наповненню Державного та місцевого бюджетів у повному обсязі.
До Державного бюджету в цілому мобілізовано 221,7 млн.грн., що на 27,7 мільйона гривень більше збору платежів відповідного періоду 2009 року.

Бюджетоформуючими платежами Держаного бюджету є податок на додану вартість, питома вага якого в загальних надходженнях становить 42,6 відс, акцизний збір (33,2 відс.) та податок на прибуток (16,2 відс.).
По сплаті задекларованих податків і зборів в цілому доходи Державного бюджету в І півріччі 2010 року на 93,9 відс. сформовані за рахунок 194 платників – юридичних осіб, якими сплачено 202,4 млн.грн. З них 29 платників сплатили суму понад 1,0 млн.грн., тим самим забезпечили 70,2 відс. (155,6 млн.грн.) загальних надходжень.
Доходи місцевого бюджету склали 189,1 млн.грн., що більше рівня січня – червня 2009 року майже на 12,0 млн.грн. або на 6,7 відсотків.
Більше ніж на дві третини доходи місцевого бюджету (а саме на 75,9 відс.) сформовані за рахунок податку з доходів фізичних осіб, якого надійшло 143,4 млн.грн. До відповідного періоду минулого року забезпечено приріст надходжень цього податку на 8,5 млн.грн. або 6,3 відс.
За рахунок плати за землю доходи місцевого бюджету поповнилися на 18,1 млн.грн. (на долю даного податку припадає 9,6 відс.).
Місцевих податків і зборів зібрано до бюджету 3,2 млн.грн. Близько 66 відс. (3,2 млн. грн.) у надходженнях місцевих податків і зборів займає ринковий збір.
У цілому за звітний період 2249 підприємств збільшили сплату до місцевого бюджету в порівнянні з відповідним періодом минулого року на суму 30,7 млн. грн., надходження від яких склали 153,1 млн.грн.
Найбільші суми податків і зборів до місцевого бюджету сплачені Управлінням освіти Чернігівської міської ради, ТОВ фірма «Технова», ЗАТ РК «Євротек», КЕП «Чернігівська ТЕЦ», УМВС України в Чернігівській області, КП «Чернігівводоканал», Чернігівською філією ВАТ «Укртелеком», ВАТ «Облтеплокомуненерго», ВАТ «Чернігівське хімволокно», Чернігівським державним педагогічним університетом ім. Т.Г.Шевченка, ЧВ ВАТ «Сан Інбев Україна».
Активізація роботи з підприємствами-мінімізаторами, «псевдозбитковими» підприємствами та суб’єктами господарювання, що здійснюють незаконну господарську діяльність, а також якісна та ефективна співпраця на засадах партнерських відносин з сумлінними платниками податків – це основні напрямки роботи податківців на найближчу перспективу.

Відділ масово – роз’яснювальної
роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:міліція, Податки, ЧДНУ ім. Т. Шевченка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar