реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Селяни виходять на захист лікарні

У селі Червоні Партизани Носівського району за участю представників Ніжинської організації Всеукраїнського об’єднання „Свобода” відбулося віче сільської громади, головним питанням якого стало можливе закриття лікарні в селі. У разі, якщо владі вдасться провести свою псевдореформу медицини, без лікарні залишаться мешканці 4-тисячного села та навколишніх населених пунктів.

В актовому залі школи зібралося понад півтори стоні мешканців села. Голова сільради намагався представити найважливішим питанням порядку денного зібрання звіт про роботу сільради за минулий рік. На чисельні вимоги селян до обговорення було включено питання лікарні. Виступами з місць громадяни навели приклади того, що навіть у нинішніх складаних умовах лікарня може надавати селянам якісні медичні послуги. На зборах виступив головний лікар району, який повідомив, що 20 ліжок стаціонару планується перетворити на денний стаціонар, що викликало несхвальні вигуками учасників зібрання.

Збори ухвалили резолюцію до Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Міністерства охорони здоров’я з вимогою дотримуватися чинних положень Конституції та у жодному разі не ліквідовувати лікувальний заклад. Громадяни зазначають, що неможливість надання лікарських послуг хоча би у тих незначних обсягах, які є зараз, різко знизить рівень соціальних стандартів і якість життя селян, поставивши багатьох із них просто на межу виживання.

Представник Ніжинської організації ВО „Свобода” Вадим Немченко, виступивши перед присутніми, нагадав, що, за положеннями статті 49 чинної Конституції України, у державних і комунальних закладах охорони здоров’я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена.

У свою чергу націоналісти заявляють, що захищатимуть законні права українців, передбачені найвищим законом держави, усіма доступними методами.

Відтак, 1 березня активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" спільно з мешканцями села Червоні Партизани проведуть пікетування Носівської райдержадміністрації та районної ради (м. Носівка, вул. Центральна, 19) з вимогою припинити "оптимізацію" медицини в краї та не закривати сільську лікарню. В акції протесту, зокрема, візьме участь народний депутат України, уповноважений представник парламентської фракції ВО "Свобода" в Чернігівській області Руслан Марцінків. Початок акції – об 11:00.

Прес-служба Ніжинської міської організації ВО «Свобода»



Теги:медична реформа, Носівський район, Червоні Партизани, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar